Pagina wordt geladen ...
zoeken

Succes uit je e-mailcampagne halen

Heeft het eigenlijk wel zin om nog e-mails te versturen naar je klanten en je prospects met aanbiedingen? En hoe kom je aan emailadressen van je doelgroep? In deze blog gaan wij hier verder op in.

Statistieken e-mail campagne

Marktleider van e-mailcampagnes is GetResponse met meer dan 21 miljoen campagnes. Hieronder een aantal leuke statistieken betreft e-mailmarketing.

 • 23% van de verzonden e-mails wordt geopend in het eerste uur na verzending. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt dit percentage lager.
 • De beste tijd om e-mails te versturen is tussen 06.00 uur en 12.00 uur.
 • Tussen 08.00 uur en 09.00 uur en tussen 15.00 uur en 16.00 uur worden de meeste e-mails gelezen en wordt er ook het meest doorgeklikt vanuit de e-mail.

E-mail marketing

E-mail campagne

Wil je succes halen uit je e-mailcampagne, dan adviseren wij om tussen 08.00 uur en 9.00 uur je e-mail te versturen. De meeste mensen zijn achter hun bureau op het werk gaan zitten en checken de mailbox. Hierna start voor de meesten de werkdag met afspraken en andere werkzaamheden waarna pas aan het eind van de dag tussen 15.00 uur en 16.00 uur weer een moment is om de e-mail te checken en daarop actie te ondernemen.

E-mailadressen

Zorg dat je een goede mailinglijst hebt en koop absoluut geen mailadressen/adresbestanden zonder te weten of deze adressen geïnteresseerd zijn in jouw product/dienst en toestemming hebben gegeven om e-mails naar toe te sturen.

Bedrijven, of de marketingafdeling hiervan, kunnen zelf het beste e-mailadressen verzamelen. Zij weten immers wie de doelgroep is! Aan elke klant of relatie kan gevraagd worden om een e-mailadres af te geven waarnaar interessante informatie, een nieuwsbrief of e-mail met kortingen en acties gemaild kan worden.

Mailingsysteem

Een goed mailingsysteem moet voldoen aan meerdere onderdelen;

 • De mailing/nieuwsbrief moeten responsive zijn. (Goed leesbaar op mobiele apparaten zoals tablet of smartphone.)
 • Het kunnen opstellen van een korte mailing/nieuwsbrief met doorlinks naar de website.
 • Ontvangers van een mailing of nieuwsbrief moeten zich kunnen afmelden. (Dit is zelfs wettelijk verplicht!)
 • In de mailing/nieuwsbrief moet het mogelijk zijn om call-to-action op te kunnen nemen.
 • Er moet een analyse gemaakt kunnen worden na het verzenden van een mailing. Hiermee kan geïnventariseerd worden wie de mailing ontvangen heeft, geopend heeft en doorgeklikt naar de website.

Er zijn tal van mailingsystemen die aan enkele van bovengenoemde onderdelen voldoen. dotsolutions maakt gebruik van Mailchimp, welke voldoet aan al deze eisen en voorwaarden. Hiermee kunnen wij ook voor uw bedrijf e-mailcampagnes verzorgen!

E-mailcampagne voor bedrijven

Wanneer wij uw e-mailcampagne verzorgen, gaan wij als volgt te werk:

 • Aanmaken van een account
 • Ontwerpen van de mailing/nieuwsbrief in de huisstijl van uw bedrijf
 • Koppeling verzorgen zodat men zich kan aanmelden voor de mailing/nieuwsbrief op uw website
 • Aanmaken van een adressenlijst d.m.v. het importeren van bestaande e-mailadressen met contactgegevens
 • Verdeling maken in de adressenlijst. Dit kan op basis van doelgroep, branche, sector of anders…
 • Het opstellen van een goede mailing/nieuwsbrief met content en links naar de website
 • Analyserapport opstellen na verzending van de mailing/nieuwsbrief met informatie over wie de het in goede orde heeft ontvangen, wie de mailing/nieuwsbrief geopend heeft en wie er doorklikt naar de website.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden om uw mailing of nieuwsbrief te verzorgen? Neemt u dan contact met ons middels 0528 – 269594 of via het contactformulier.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel