Pagina wordt geladen ...
zoeken

Uw eigen verenigingsapp: dotclub-app

Nederland heeft duizenden verschillende verenigingen. Iedere vereniging heeft leden waarmee gecommuniceerd wordt over nieuws vanuit de vereniging. Hoe handig zou het zijn om alle berichten te communiceren vanuit één plek.

info aanvragen over de dotapp

dotsolutions-top-afbeelding-verenigingsapp

Voetbalvereniging, tennisvereniging, turnvereniging, muziekvereniging, sportvisvereniging, oldtimervereniging, serviceclub, businessclub en ga zo maar door. Nederland telt duizenden verschillende gezelschappen. Elke vereniging heeft leden waarmee gecommuniceerd wordt over nieuws vanuit de vereniging. Dit nieuws kan verspreid worden via e-mail, sms, Whatsapp of sociale media kanalen. Maar hoe handig zou het zijn om alle berichten te communiceren vanuit één plek. Dus geen mailtjes, sms’jes en Whatsapp groepen meer, maar alles via één gezamenlijke app, de dotclub-app. dotsolutions heeft het voor u.

Betrek uw leden bij de club

De smartphone is populairder dan ooit. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone voor het opzoeken van informatie. Zorg dat u hier op inspeelt! dotsolutions ontwerpt speciaal voor uw vereniging een app die alleen gebruikt kan worden door uw leden. De leden ontvangen een code om in te loggen. Na een succesvolle registratie kunnen uw leden nieuws, foto’s, evenementen, uitslagen en nog veel meer bekijken. Op deze manier betrekt u uw leden optimaal bij de vereniging en kan een ledenvergadering, kampioenschap of afgelasting niemand meer ontgaan.

Voordelen van de dotclub-app

Uw leden zijn waarschijnlijk al bekend met de huidige website van de vereniging. De stijl en kleuren van de website en het logo van de club worden doorgevoerd in de app. Zo blijft u communiceren in uw bekende en vertrouwde huisstijl. Ook kan de app gekoppeld worden aan uw website en sociale media kanalen zoals facebook en Twitter. Hoe leuk zou het zijn om iedere week een (nieuw) lid van de vereniging in het zonnetje te zetten door middel van een ‘dames en heren die zich introduceren’ rubriek. Zo leren de leden elkaar onderling beter kennen en dit zorgt voor een echt ‘wij-gevoel’ binnen de club. Denk naast de standaard pagina's zoals nieuws en foto’s ook aan een agenda met daarin een bar-, schoonmaak of carpool-rooster.

Alle standaard mogelijkheden op een rijtje

 • Nieuws
 • Agenda (plus verschillende soorten roosters)
 • Activiteiten (programma)
 • Uitslagen
 • Standen
 • Afgelastingen
 • Fotoalbum
 • Videoalbum
 • Wedstrijd/evenement verslagen
 • Contact informatie

Onderdelen kunnen eenvoudig aan en uit gezet worden, eigenlijk kun je je eigen menu uitkiezen.

De dotclub-app zelf samenstellen

Naast de standaard onderdelen is het ook mogelijk om specifieke pagina's aan de app toe te voegen zoals:

 • een ledenlijst
 • sponsorenpagina
 • gastenboek
 • trainingsschema's of
 • een chat

Op onderdelen of in zijn geheel kan de app informatie achter een login en wachtwoord komen en is dan dus alleen beschikbaar voor leden.

Wij van dotsolutions adviseren u graag over de mogelijkheden van de dotclub-app.

Eindeloze functionaliteiten dankzij ons CMS-systeem

Eén van de vele voordelen is dat u de app gemakkelijk kunt beheren vanuit ons eigen CMS-systeem (Content Management Systeem) dotcontent. Ons CMS is een gebruiksvriendelijk systeem dat aan de ‘achterkant’ van uw app zit. Via dit systeem kunt u, ook wanneer u geen kennis heeft van deze techniek, gemakkelijk tekst, foto’s en video’s toevoegen. Vanuit het CMS is het mogelijk om onder andere pagina’s toe te voegen en gebruikersstatistieken van de app te analyseren. Daarnaast kunnen er meerdere gebruikers in het CMS. Zo komt de verantwoordelijkheid van de app niet bij één persoon te liggen, maar kunnen meerdere mensen uit het bestuur berichten plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor er vrijwel aan alle wensen voldaan kan worden met de dotclub-app.

Pushberichten versturen

Het CMS maakt het mogelijk om gebruikersstatistieken te bekijken. U kunt dus precies zien wat de gebruiker doet in de app. Dit geeft u de mogelijkheid om direct pushberichten naar de gebruiker te sturen.

Een pushbericht is een kort bericht dat op het scherm van de smartphone verschijnt, ook al heeft de gebruiker de app niet geopend.

Dit kan gebruikt worden wanneer iedereen snel op de hoogte gebracht moet worden, bijvoorbeeld bij nieuws of het niet doorgaan van een activiteit. Met een pushbericht kunt u namelijk de gebruiker heel direct benaderen en een pushbericht heeft een hoge attentiewaarde.

Bent u geïnteresseerd in de dotclub-app?

dotsolutions ontwerpt speciaal voor uw vereniging een app, geheel in de huisstijl van uw club.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de dotclub-app? Neem geheel vrijblijvend contact op met dotsolutions. Wij vertellen u graag meer! Bel ons op 0528 26 95 94 of gebruik het contactformulier hieronder om ons een bericht te sturen. Mailen kan ook via info@dotsolutions.nl.

Auteur:
Ellen Hoving - online marketeer

dotsolutions-ellen-hoving

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel