Pagina wordt geladen ...
zoeken

Veilig internetten lijkt zo vanzelfsprekend maar volgens Postbus 51 is niets minder waar!
Een aantal tips waar je als internetgebruiker rekening mee moet houden om veilig en verantwoord te kunnen internetten.

De overheid tegen online criminaliteit

Ook de overheid onderneemt steeds meer acties om internet voor particulier of zakelijk gebruik veiliger te maken. Zo worden verspreiders van kinderporno en oplichters op advertentiewebsites vervolgd en kunnen rekenen op een zware straf! Maar ook preventieve maatregelen worden getroffen om de online criminaliteit terug te dringen. Steeds meer mensen worden geattendeerd om op een aantal zaken te letten wanneer er gebruik wordt gemaakt van het internet.

 Hieronder een aantal maatregelen die getroffen kunnen worden om veilig actief te zijn op het internet.

You’ve got mail

Een welbekende; Een e-mail in de Postvak-In met als titel in de onderwerpregel “Gefeliciteerd! U heeft een prijs gewonnen!”. Nietsvermoedend wordt het bericht geopend met bijbehorend bestand om de prijs te claimen. Et voila! Er wordt een virus gedownload op de computer. Een andere insteek met dergelijke e-mails is om gegevens te verzamelen. Om de zogenaamde prijs in ontvangst te mogen nemen moet er eerst persoonsgegevens ingevoerd worden alvorens wellicht kans te maken op een prijs.
Tenzij u daadwerkelijk heeft deelgenomen aan een quiz of loterij wordt het sterk afgeraden om dergelijke e-mails te openen. Er kan in de toekomst dan sprake zijn van identiteitsfraude doordat een ander persoon zich als u voordoet!

Persoonsgegevens welke niet vrijgegeven dienen te worden:
 

Naam Adres
Geboortedatum Gebruikersnaam
Wachtwoord Bankrekeningnummer
Pincode Creditcardgegevens (CVC)
BurgerServiceNummer Paspoortnummer

 

Login, wachtwoord of pincode

Verander regelmatig uw wachtwoord! Vaak zijn persoonlijke gegevens opgeslagen in online accounts of op uw computer en alleen toegankelijk met een juist wachtwoord. Door regelmatig het wachtwoord te wijzigen wordt het risico verlaagd dat kwaadwillende personen bij deze gegevens kunnen. In de meeste gevallen

Firewall + Antispyware + regelmatig Updaten

Zorg ervoor dat de computer of laptop regelmatig geupdate wordt. Programma’s welke snel gehackt kunnen worden of veel fouten bevatten worden middels updates geactualiseerd waardoor het voor online criminelen moeilijker wordt om gegevens te stelen en te misbruiken. Een firewall of antispyware zorgen ervoor dat o.a. virussen geweerd worden. Zorg er dus voor dat pc’s en laptops voorzien zijn van dergelijke programma’s voor nog meer beveiliging.

Veilig online shoppen

Lees het artikel “Online shoppen:wat moet je doen en wat moet je laten” voor meer informatie omtrent online shoppen.

 

Update

Op de website van Bits of Freedom staan nog een aantal nuttige tips.

 


 

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel