Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vijf SEO tips die u direct kunt toepassen

SEO bestaat uit het beter maken van pagina’s op uw website. Het is daarbij belangrijk dat de pagina’s afgestemd zijn op de behoefte van de websitebezoekers. Dit begint al bij de techniek en de opbouw van de website. De regels voor een goede SEO technische website veranderen continue en is niet voor iedereen gemakkelijk toe te passen. Toch zijn er een aantal punten die u direct kunt toepassen en die bijdragen aan een zoekmachinevriendelijke website.

Contact opnemen

vijf seo tips die u direct kan toepassen

SEO tip 1: synoniemen van zoekwoorden

Wanneer u een webtekst gaat schrijven is het van belang dat u de belangrijkste zoekwoorden laat terugkomen in de tekst. Het is niet de bedoeling dat u de teksten gaat “volproppen” met dezelfde zoekwoorden, dit komt namelijk niet ten goede van de kwaliteit (waar Google u voor kan straffen) en leesbaarheid van de tekst. Gebruik daarom synoniemen van het zoekwoord. Op die manier maakt u de tekst aantrekkelijk voor de lezer en voor Google.

SEO tip 2: verrijk uw content

Maak uw pagina’s aantrekkelijker om te lezen. Dit kunt u doen door afbeeldingenvideo’s, infographics enzovoort toe te voegen aan de pagina. Wanneer u de content op deze manier verrijkt heeft dit een positief effect voor SEO. Daarnaast zullen bezoekers meer tijd spenderen op uw website, wat ook weer een positief effect heeft voor SEO.

SEO tip 3: afbeeldingen optimaliseren

Het is belangrijk om de afbeeldingen op uw website te optimaliseren. Dit doet u door de afbeelding te voorzien van zoekwoorden (in de URL) die aansluiten op het onderwerp en content op de pagina en door de afbeelding te voorzien van een link. Hierdoor vergroot u de vindbaarheid in onder andere Google Afbeeldingen.

SEO tip 4: up-to-date website

Zorg ervoor dat de informatie op uw website altijd up-to-date is. Het is belangrijk om oude content op uw website zo nu en dan op te frissen en om uw website met regelmaat van nieuwe content te voorzien. Hierdoor herkent Google sneller waardevolle teksten en laat u aan uw bezoekers zien dat u als bedrijf actueel bent.

SEO tip 5: aantrekkelijke Meta Description

Schrijf een aantrekkelijke Meta Description over uw pagina. Deze Meta Description wordt namelijk getoond in de zoekresultaten van de zoekmachines. Een goede Meta Description heeft geen directe invloed op de positie in Google, maar kan er wel voor zorgen dat meer bezoekers op uw zoekopdracht klikken. Dit is bevorderlijk voor de CTR (Click Trough Rate) en dat heeft dan weer wel invloed op de positie in Google.

 

Wilt u meer weten over een zoekmachinevriendelijke website?

Wilt u meer weten over SEO of een vrijblijvend gesprek met één van onze online marketeers aanvragen? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0528 – 26 95 94, stuur ons een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier

Auteur:
Simone Brinks - Online Marketeer

simone

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel