Pagina wordt geladen ...
zoeken

Voorkom spamberichten

Heeft u ook vaak last van spam berichten? Via de mail en contactformulieren op uw website kunnen deze spamberichten in uw mailbox terechtkomen. In dit artikel kunt u lezen hoe u spam tegen kunt gaan.

contact opnemen

Voorkom spamberichten

 

1. Maak gebruik van een spam filter

Het gebruik van een spamfilter kan het volume van spammail in uw mailbox fors verminderen. Een spamfilter is een programma die als het ware dient als filter voor uw mails. Een spamfilter filtert spam uit binnenkomende e-mails en verstuurde formulieren vanaf uw website. Het plaatst de spam in een aparte map om zo uw postvak schoon te houden.

2. CAPTCHA

Een bekende spamfilter is CAPTCHA. CAPTCHA kunt u verwerken in formulieren op uw website. Het zorgt er voor dat computers en mensen van elkaar worden onderscheiden. Bij een CAPTCHA moet een vinkje worden aangezet, iets wat computers niet kunnen doen. Hierdoor kunnen automatische robots u geen berichten meer versturen via formulieren. Het is ook mogelijk om een extra spam filter aan uw e-mail adres te koppelen.

3. Bescherm uw e-mailadressen

Om in eerste instantie spam te voorkomen is het verstandig om uw e-mailadres niet op het internet te zetten. Op verschillende websites zoals fora of communities bent u verplicht een e-mailadres in te vullen om bijvoorbeeld te reageren, dit adres is dan openbaar voor de rest van de wereld. De spammers scannen het web af met de daarvoor speciaal ontwikkelde robots. Deze robots zijn op zoek naar e-mailadressen waar ze hun spam heen kunnen sturen.

Als u toch gebruik wilt maken van deze acties waar u een e-mailadres moet invullen kunt u gebruik maken van tijdelijke e-mailadressen. Op verschillende websites kunt u een tijdelijk mailadres aanmaken die na een paar uur zichzelf verwijderd. Zo kunt u gebruik maken van deze websites zonder dat u risico loopt op spam.

4. Open geen spam mails

Spam berichtenEr zijn meerdere redenen waarom u spam mails niet moet openen. Deze spam mails kunnen virussen bevatten die mogelijk schade aan uw computer kunnen aanbrengen. Wanneer u een spam mail toch heeft geopend, is er vaak nog niet meteen een man overboord. Toch zijn er een paar zaken die u niet moet doen wanneer u een spam mail heeft geopend.

Koop ten eerste geen producten die worden aangeboden in de spam mails. Om deze manier beloont u de spammers en zullen zij het vaker proberen waardoor u meer spam zult krijgen. Meld u ook niet af in de spam mails. Regelmatig is er de optie om u van de spam mails af te melden, wanneer u op deze link klikt ziet de spammer dat uw mailadres in gebruik is en zal hier meer spam naartoe sturen.

Om dus te voorkomen dat u virussen of meer spam ontvangt is het zaak deze spam mails meteen te verwijderen en in de mail geen links of andere dingen aan te klikken.

5. Blokkeer spam onderwerpen

Het komt regelmatig voor dat de spam mails over hetzelfde onderwerp gaan. Wanneer u merkt dat een bepaald onderwerp vaak terug komt in spam mails, kunt u via uw e-mail provider bepaalde onderwerpen blokkeren. Wanneer deze e-mails geblokkeerd zijn, belanden deze automatisch in de prullenbak. Het is hierbij van belang dat u zeker bent dat bepaalde onderwerpen spam zijn, zodat u niet uw reguliere mail weert.

Het blokkeren van bepaalde e-mailadressen heeft vrij weinig zin. U krijgt in ieder geval geen spam meer van deze afzenders, maar omdat spammers verschillende e-mailadressen gebruiken zult u toch nog regelmatig spam ontvangen.

6. Gebruik meerdere e-mailadressen

Om te voorkomen dat uw zakelijke e-mailadres niet wordt gevuld met spam, is het verstandig om meerdere e-mailadressen te gebruiken. Een zakelijk mailadres gebruikt u strikt voor zakelijke doeleinden. Voor privé doeleinden gebruikt u een ander mailadres. Wanneer er spam binnen zou komen, is dit op uw privé account en kunt u uw zakelijke mailadres schoonhouden.

Heeft u ook last van SPAM?

Heeft u ook last van spam en wilt u hier graag wat aan doen? dotsolutions helpt u hier graag bij. Wij kunnen u een spamfilter aanbieden die de spamberichten zal weren. Daarnaast kunnen wij voorkomen dat u spamberichten via uw eigen website binnenkrijgt via formulieren, door het inbouwen van een CAPTCHA in uw formulier. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag verder.

Auteur:
Jurgen - Junior online marketeer

dotsolutions-jurgen

Vertel mij meer

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel