Pagina wordt geladen ...
zoeken

Voorkom spamberichten

Heb jij ook vaak last van spam berichten? Via de mail en contactformulieren op je website kunnen deze spamberichten in je mailbox terechtkomen. In dit artikel kun je lezen hoe je spam tegen kunt gaan.

contact opnemen

Voorkom spamberichten

1. Maak gebruik van een spamfilter

Het gebruik van een spamfilter kan het volume van spammail in je mailbox fors verminderen. Een spamfilter is een programma die als het ware dient als filter voor je mails. Een spamfilter filtert spam uit binnenkomende e-mails en verstuurde formulieren vanaf je website. Het plaatst de spam in een aparte map om zo je postvak schoon te houden.

2. CAPTCHA

Een bekende spamfilter is CAPTCHA. CAPTCHA kun je verwerken in formulieren op je website. Het zorgt er voor dat computers en mensen van elkaar worden onderscheiden. Bij een CAPTCHA moet een vinkje worden aangezet, iets wat computers niet kunnen doen. Hierdoor kunnen automatische robots je geen berichten meer versturen via formulieren. Het is ook mogelijk om een extra spamfilter aan je e-mail adres te koppelen.

 

captcha

 

3. Bescherm je e-mailadressen

Om in eerste instantie spam te voorkomen is het verstandig om je e-mailadres niet op het internet te zetten. Op verschillende websites zoals fora of communities ben je verplicht een e-mailadres in te vullen om bijvoorbeeld te reageren, dit adres is dan openbaar voor de rest van de wereld. De spammers scannen het web af met de daarvoor speciaal ontwikkelde robots. Deze robots zijn op zoek naar e-mailadressen waar ze hun spam heen kunnen sturen.

Als je toch gebruik wilt maken van deze acties waar je een e-mailadres moet invullen kun je gebruik maken van tijdelijke e-mailadressen. Op verschillende websites kun je een tijdelijk mailadres aanmaken die na een paar uur zichzelf verwijderd. Zo kun je gebruik maken van deze websites zonder dat je risico loopt op spam.

4. Open geen spam mails

Er zijn meerdere redenen waarom je spam mails niet moet openen. Deze spam mails kunnen virussen bevatten die mogelijk schade aan je computer kunnen aanbrengen. Wanneer je een spam mail toch hebt geopend, is er vaak nog niet meteen een man overboord. Toch zijn er een paar zaken die je niet moet doen wanneer je een spam mail hebt geopend.

Koop ten eerste geen producten die worden aangeboden in de spam mails. Op deze manier beloon je de spammers en zullen zij het vaker proberen waardoor je meer spam zult krijgen. Meld je ook niet af in de spam mails. Regelmatig is er de optie om je van de spam mails af te melden, wanneer je op deze link klikt ziet de spammer dat je mailadres in gebruik is en zal hier meer spam naartoe sturen.

Om dus te voorkomen dat je virussen of meer spam ontvangt is het zaak deze spam mails meteen te verwijderen en in de mail geen links of andere dingen aan te klikken.

5. Blokkeer spam onderwerpen

Het komt regelmatig voor dat de spam mails over hetzelfde onderwerp gaan. Wanneer je merkt dat een bepaald onderwerp vaak terug komt in spam mails, kun je via je e-mail provider bepaalde onderwerpen blokkeren. Wanneer deze e-mails geblokkeerd zijn, belanden deze automatisch in de prullenbak. Het is hierbij van belang dat je zeker bent dat bepaalde onderwerpen spam zijn, zodat je niet je reguliere mail weert.

Het blokkeren van bepaalde e-mailadressen heeft vrij weinig zin. Je krijgt in ieder geval geen spam meer van deze afzenders, maar omdat spammers verschillende e-mailadressen gebruiken zul je toch nog regelmatig spam ontvangen.

6. Gebruik meerdere e-mailadressen

Om te voorkomen dat je zakelijke e-mailadres niet wordt gevuld met spam, is het verstandig om meerdere e-mailadressen te gebruiken. Een zakelijk mailadres gebruik je strikt voor zakelijke doeleinden. Voor privé doeleinden gebruik je een ander mailadres. Wanneer er spam binnen zou komen, is dit op je privé account en kun je je zakelijke mailadres schoonhouden.

spamfilter

 

Heb jij ook last van SPAM?

Heb jij ook last van spam en wil je hier graag wat aan doen? dotsolutions helpt je hier graag bij. Wij kunnen je een spamfilter aanbieden die de spamberichten zal weren. Daarnaast kunnen wij voorkomen dat je spamberichten via je eigen website binnenkrijgt via formulieren, door het inbouwen van een CAPTCHA in je formulier. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij helpen je graag verder.

Auteur:

Jurgen - Junior online marketeer

dotsolutions-jurgen

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel