Pagina wordt geladen ...
zoeken

Online marketing ontwikkelingen 2019

Hieronder de belangrijkste online marketing trends voor 2019 waar je rekening mee kan houden voor je website of waar dotsolutions je uiteraard mee kan helpen. Lees snel verder om enkele trends te lezen. Verwacht wordt dat de online verkoop van producten, diensten, vacatures en afspraken alleen maar weer zullen toenemen. Maar wie niet mee gaat in deze trends zal op afstand komen en de concurentie zal je dan rechts en links gaan inhalen. 

Neem contact met ons op

Vooruitblik online marketing ontwikkelingen 2019

Voice search

Het zoekgedrag van internetgebruikers is de laatste jaren erg veranderd. Het gebruik van je stem in de zoekmachines neemt behoorlijk toe. Je vraag wordt nog sneller beantwoord dan wanneer je typt. Getypte zoekopdrachten waren vaak enkele steekwoorden, maar omdat praten sneller gaat, worden vaak hele zinnen geformuleerd via voice search. Long tail zoekwoorden worden hierdoor steeds belangrijker. Het is verstandig om op de trend van voice search in te spelen door long tail zoekwoorden te gaan formuleren voor jouw bedrijf. Bedenk wat belangrijke vragen zijn die jouw potentiële klanten kunnen hebben.

Mobile first

Tegenwoordig worden websites steeds meer bezocht op de mobiel in plaats van op een computer. Je kan zelfs haast zeggen dat websites meer met mobiel worden bezocht dan op computers. Er wordt gesproken van mobile first, maar je kan bijna wel spreken van mobile only. Het is erg belangrijk om hierop in te spelen met je website/webshop. Deze moeten responsive zijn. Dit betekent dat ze goed getoond worden op allerlei verschillende apparaten. Wanneer dit niet het geval is, dan zullen veel bezoekers afhaken. Dit is zonde en dit wil natuurlijk niemand. Ook betaande websites en webshops kunnen aangepast worden naar mobiel.

Chatbots

Steeds vaker wordt er gewerkt met chatbots. Met behulp van deze chatbots is het mogelijk voor klanten om bijvoorbeeld vragen te stellen wanneer dan ook en hoeven ze niet te wachten tot er weer iemand van de klantenservice aanwezig is. Chatbots nemen processen over en zorgen ervoor dat werk van werknemers uit handen gegeven kunnen worden. Een groot voordeel van de chatbot is dat deze altijd beschikbaar is. Wanneer je werkt met een klantenservice of service desk is dit intrassant om te gaan doen.

Personaliseer je content

Het wordt steeds belangrijker om klanten op een meer persoonlijke manier te benaderen en bijvoorbeeld persoonlijke aanbevelingen te doen. Deze persoonlijke aanpak kan tot meer omzet leiden. Wanneer je dit goed doet, dankun je tot wel 20% meer sales uit je website halen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan persoonlijke e-mails. Je kan een aparte doelgroep maken van klanten die je nieuwsbrief hebben geopend en klanten die op bepaalde links hebben geklikt. Aan de hand hiervan maak je persoonlijke nieuwsbrieven. De aanhef van de nieuwsbrief kan je ook personaliseren door een naam te gebruiken. Ook zou je bijvoorbeeld nieuwsbrieven naar klanten kunnen versturen die hun winkelmandje hebben achtergelaten met producten erin. Sommige bedrijven denken dat e-mail nieuwsbrieven achterhaald is, dat is absoluut niet waar, het geeft juist een enrme boorst aan je sales en je realtie met je huidige klanten. Als je het maar goed doet en weet hoe je hiermee om moet gaan.

Schakel dotsolutions in om samen met jou succes te halen in 2019

dotsolutions is een full service internet bureau en helpt je graag om online succes te halen. Schakel dotsolutions in om je hiermee te helpen. Neem contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94, een mail te sturen of ons contactformulier in te vullen. Wij geven ook gratis scans en analyses van je website en webshop en laten zien wat je concurenten doen en jij laat liggen.

dotsolutions-jan-leijssenaar

 

jan Leijssenaar - Strategisch Marketeer

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel