Pagina wordt geladen ...
zoeken

Waarom een webwinkel beginnen naast uw gewone winkel?

Er is niets leukers dan het beginnen van uw eigen zaak of winkel. Hierin verkoopt u immers de spullen of diensten waar u affiniteit mee heeft. Wat is er mooier dan hier ook nog eens andere mensen mee blij kunnen maken?

Het liefst maakt u er natuurlijk zo veel mogelijk blij, maar helaas heeft u dit niet altijd voor het zeggen. Als u maar een handvol, of misschien zelfs maar één vestiging heeft in het land, dan is het bereik onmiddellijk al een stuk kleiner dan wanneer u winkels zou hebben door het hele land. Dit laatste is in veel gevallen onmogelijk, aangezien het hebben van een fysieke winkel nogal wat kosten met zich meebrengt. Gelukkig is een webwinkel beginnen een mooi alternatief, met minstens zoveel mogelijkheden en deuren die voor u geopend worden. Lees verder en leer meer over het beginnen van een webwinkel naast uw gewone winkel.

webwinkel naast gewone winkel

Klanten werven, zonder locatie

Het is natuurlijk hartstikke mooi dat u met uw fysieke winkel klanten werft uit de buurt of iets daarbuiten. Het kan goed zijn dat dit niet genoeg is, of dat u simpelweg de volgende stap wil zetten naar een groter bereik middels een extra verkoop kanaal. Doordat u met een webwinkel niet verbonden bent aan een specifieke locatie, ontstaat de mogelijkheid tot het werven van nieuwe klanten door heel het land en misschien zelfs van over de hele wereld. Een webshop: úw winkel.

Fijne prijzen

In een winkel betaalt u voor uw (huur)locatie, voor het verbruik, zoals gas water en licht, én voor uw personeel. In een webwinkel betaalt u slechts voor de bouw van de webshop zelf en voor het onderhoud ervan. Dit staat lang niet in verhouding tot de kosten van een fysieke winkel. Vooral als u gebruik maakt van procesoptimalisatie, kunnen de financiële voordelen behoorlijk oplopen.

Een flink assortiment met statistieken

In een winkel kunt u maar een bepaald aantal items presenteren, maar aan een webshop zit eigenlijk geen limiet. De digitale schapruimte is virtueel en in principe oneindig, de opslag kan in principe overal worden geregeld. Bijvoorbeeld bij u thuis, op zolder of in de schuur. Hoe meer u heeft, hoe beter u wordt gevonden! De uitgebreide statistieken die kunnen worden verzameld aan de hand van de webshopgegevens, stellen u in staat meer inzicht te verwerven in het gedrag van uw (potentiële) klanten. Zo is de verbetering van uw webwinkel niet alleen een feit, maar ook een doorlopend proces.

Altijd open en erg slim

Daar waar een fysieke winkel restricties kent en u zich aan regels moet houden aangaande de openingstijden van de winkel, daar heeft een webshop een openingstijd van 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dag en nacht worden bezoekers in de verleiding gebracht om uw diensten of producten aan te schaffen! Daarnaast houdt een goede webwinkel exact bij wat de zoekopdrachten zijn van een potentiële klant. Zo kan slim worden omgesprongen met een (terugkerende) vraag.

Dus, overweegt u een webwinkel te beginnen? Dotsolutions heeft alle kennis en tools in huis om deze uitdaging samen met u aan te gaan! Onze start-up is snel en betaalbaar, zodat u binnen de kortste keren online bent.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel