Pagina wordt geladen ...
zoeken

Waarom elk bedrijf een (online) marketingmedewerker nodig heeft

De wereld van online veranderd zo snel dat het overal invloed op heeft. Het koopgedrag van consumenten, de inrichting van winkels, organisatie van bedrijven, inrichting van gebouwen. Eigenlijk bepaald de online wereld inmiddels alles om ons heen.

Contact opnemen

Waarom elk bedrijf een (online) marketingmedewerker nodig heeft.

De werkzaamheden van een (online) marketingmedewerker

Een marketingmedewerker is, zoals de naam al doet vermoeden verantwoordelijk voor de marketing van een bedrijf. Tegenwoordig is het van groot belang dat een marketingmedewerker over kennis van de online wereld beschikt. Het is natuurlijk onmogelijk om alles te weten wat er in de online wereld afspeelt, maar het is wel van belang dat een marketingmedewerker weet wat er zoal mogelijk is.

Een goede marketingmedewerker weet dat het nodig is om online marketing in te zetten om een website/webshop succesvol te maken. Maar liefs 90% van ons land oriënteert zich online, dat betekent dat ook uw bedrijf of organisatie daar onderdeel van uit moet maken. U kunt nu denken dat u de online wereld niet nodig heeft, maar voor u het weet bent u te laat en zijn uw concurrenten u voor. Het is daarom aan te raden dat u een (online) marketingmedewerker laat kijken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Zet zowel offline als online marketing in

Het is natuurlijk niet zo dat de offline wereld helemaal niet meer meetelt. Om een goede marketingstrategie neer te zetten is het van belang dat beide kanalen optimaal benut worden en cross mediaal worden ingezet. Marketing heeft maar één doel: uw doelgroep bereiken, informeren en ze overtuigen van uw product of dienst.

Veel bedrijven hebben het offline gedeelte al goed onder de knie en vullen dit op een goede manier in. Maar hoe staat het met het online gedeelte? Heeft u een goede, veilige website? Wordt deze website regelmatig onderhouden? En stelt u zich nou eens voor dat er in een keer duizenden mensen een bezoek brengen aan uw website! Kan de server waar uw website op draait dit allemaal wel aan? 

Welk bureau kan u hier het beste bij helpen?

Veel marketingbureaus beweren dat ze zowel de kennis van offline als de online wereld in huis hebben. In de praktijk blijkt dit echter niet haalbaar. Het is dan ook van belang dat u het juiste bureau kiest die de kennis heeft van het kanaal dat u wilt gaan inzetten.

Online marketingbureaus

Online is tegenwoordig zo specifiek, websites en andere applicaties kunnen gebouwd worden in tal van verschillende systemen en dan moet het ook nog werken op verschillende apparaten. Een smartphone werkt weer anders dan een tablet en een Samsung is weer anders dan een Apple. 

Blijf op de hoogte van nieuwe online ontwikkelingen

En dan hebben we het alleen nog maar over de techniek. Zodra u een applicatie of website heeft waar u trots op bent is het nog de kunst om ervoor te zorgen dat mensen u kunnen vinden. Daarvoor gaat u online marketing inzetten. U wilt natuurlijk dat u bovenin Google weergegeven wordt, dit is toch wel de interessantste zoekmachine in Nederland. Maar ook Google verandert constant door. Uw moet dus ook continu op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen. Om nog maar te zwijgen over social media: het instellen van een advertentie op Facebook, LinkedIn of Instagram, het lijkt zo eenvoudig, maar target u uw advertenties wel op de juiste doelgroep, meet u het succes dat u uit uw campagnes haalt en weet uw hoe hoog uw ROI is?

De toekomst is online

De online wereld zal voor bedrijven en marketeers alleen maar belangrijker worden. De techniek zal ook alleen maar beter en sneller worden. Websites, webshops, apps, applicaties en online tools zullen steeds verder doorontwikkeld worden en langzamerhand dus ook steeds meer de rol van offline marketing overnemen. Belangrijk is dat uw bedrijf of organisatie zich hier bewust van is en blijft ontwikkelen.

Online marketeer detacheren

Al vanaf 8 uur per week kunnen wij ene online marketeer bij uw bedrijf detacheren. U beschikt dan al over een eigen online marketeer die u online verder help.

Wees bewust dat u baat hebt bij een optimale ICT en online aanpak, maar dat dit ook tijd en energie gaat kosten

 

Wilt u ook starten met online marketing?

Wilt u starten met online marketing, maar weet u niet waar u moet beginnen? Laat dotsolutions u helpen. Wij hebben meerdere mogelijkheden, met een vaste medewerker bij ons op kantoor, maar wij kunnen ook een online marketeer detacheren bij u op locatie vanaf 8 uur per week. 

Neem voor meer informatie contact met ons op. Bel ons op 0528 – 26 95 94, stuur ons een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel