Pagina wordt geladen ...
zoeken

De nieuwe technieken in de mobiele telefonie volgen elkaar razend snel op. Daarbij worden de mobiele internetverbindingen ook steeds sneller. Door de komst van de smartphone is iedereen overal online en wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om ook via mobiel internet goed bereikbaar te zijn. Veel bedrijven denken dat hun huidige site goed genoeg is voor een mobiele telefoon. Ze staan er alleen niet bij stil dat een website op een mobiele telefoon heel anders gebruikt wordt dan op een gewone computer.

Mijn huidige website is goed genoeg voor een mobiele telefoon

Veel bedrijven zullen zeggen dat hun huidige site goed genoeg is voor hun mobiele telefoon. Maar over het algemeen is het tegendeel waar. Een mobiele website moet aan hele andere eisen voldoen dan een website voor een gewone computer.

Niet browsen maar hunten met een mobiele telefoon

Veel mobiele internet gebruikers browsen niet op het internet maar hunten. Even lekker surfen op de digitale snelweg kan ook veel beter op een gewone computer. Een mobiele internetter gebruikt de telefoon meestal om gericht informatie te “hunten”. Even snel de openingstijden, adresgegevens of een telefoon nummer zoeken. Snel en gemakkelijk informatie kunnen vinden is hier heel belangrijk.

Gewone websites meestal niet geschikt voor mobiele telefoons

Een telefoon kan nog lang niet alles aan ten opzichte van de gewone computer. Veel telefoons kunnen geen flash weergeven en het scherm van een mobiele telefoon is natuurlijk veel kleiner dan een computer scherm. Hierdoor is een standaard website meestal niet geschikt voor een mobiele telefoon.

Waar moeten mobiele websites aan voldoen

Mobiele websites zijn voornamelijk bedoeld om snel informatie te kunnen vinden. Het hoeft geen uitgebreide website met allerlei spannende features te zijn. Het belangrijkste is dat je de site richt op de gebruiker. Ga na waar de mobiele gebruikers heen gaan op je site en zorg er voor dat deze informatie snel te vinden is op je mobiele website.

Een voorbeeld van een mobiele website

Een goed voorbeeld is Bol.com. Bol.com heeft een hele simpele en makkelijke mobiele website gemaakt. Goed bedienbaar met een touch screen en makkelijke navigatie door de site. Ze sturen een mobiele website gebruiker gelijk door naar hun mobiele website. Daarnaast geven ze wel de mogelijkheid om de computer weergave te gebruiken. Dit is om er voor te zorgen dat alles wel bereikbaar is voor de mobiele gebruiker. Het linker plaatje is de mobiele website van Bol.com en het rechter plaatje de normale website van Bol.com op een mobiele telefoon. De mobiele website is een groot navigatie blok terwijl de normale pagina helemaal vol zit met plaatjes van aanbiedingen. De normale site is gewoon heel goed op de computer, maar op een mobiele telefoon te uitgebreid.

Mobiele website van Bol     Website van Bol

Laat de statistieken over de mobiele website beslissen

Natuurlijk hoeft niet ieder bedrijf een mobiele website te hebben. De ene website krijgt meer mobiele bezoekers dan de andere. Daardoor is het belangrijk om in de website statistieken te kijken. Google Analytics kan precies aangeven of er veel of weinig mobiele website bezoekers zijn op je website. Als er veel mobiele website bezoekers zijn is het belangrijke om te kijken waar deze bezoekers heen gaan op je huidige site. Met deze informatie kan je een goede mobiele website maken die de juiste informatie weergeeft.
 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel