Pagina wordt geladen ...
zoeken

Waarom ook uw bedrijf online marketing moet inzetten

Vooral veel MKB-bedrijven twijfelen over de voordelen van online marketing. Er wordt al snel gezegd: “Online marketing is niks voor ons!”. Maar in deze tijd is online marketing vrijwel voor ieder bedrijf van belang. Met online marketing werkt u aan uw toekomst en dat van uw bedrijf. Alles wat u nu op uw website publiceert wordt geïndexeerd door de zoekmachine van Google en daardoor zal uw bedrijf in de loop der jaren steeds beter online gevonden worden. Hetzelfde geldt voor uw social media kanalen en e-mailmarketing. U heeft misschien nu nog niet veel volgers/abonnees die uw post of nieuwsbrief lezen, maar gaandeweg bouwt u een groot bestand aan fans en abonnees op waarop u daarna uw online-marketingcampagnes kunt richten.

Contact opnemen

online marketing inzetten

Alles is meetbaar

Misschien investeert uw bedrijf nu veel geld in offline media campagnes, maar deze zijn moeilijk meetbaar te maken. Met online marketing kunt u alles meten. Hiervoor bouwen wij bijvoorbeeld Google Analytics in uw website. Met deze tool kunnen wij binnen no-time inzichtelijk krijgen hoeveel mensen in deze maand uw contactformulier hebben ingevuld of hoeveel mensen een product in uw webshop hebben gekocht. Wanneer u dit doet dan benut uw het grootste voordeel van online marketing dat heet: Meten = Weten = Maximaal rendement behalen.

Online adverteren is goedkoper

En om het allemaal nog aantrekkelijker te maken, via internet adverteren middels Google AdWords kunt u kiezen voor de kosten per klik. Dit wil zeggen dat u enkel hoeft te betalen wanneer uw doelgroep op uw advertentie klikt. Een advertentie in de krant kost u al snel 500 euro waarbij u dan moet denken aan een oplage van rond de 13.000 kranten. Bij online adverteren zou u voor die oplage ongeveer €40 betalen.

Doel(groep) gerichter 

Bij het inzetten van online marketing kanalen vergroot u niet alleen uw bereik, maar kunt u zich ook richten op specifieke doelgroepen waardoor campagnes, acties en berichten veel effectiever zijn dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van algemene doelgroepen via offline kanalen. Door te segmenteren op leeftijd, interesses en regio bereikt u mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten.

Een online marketing strategie gaat verder dan je website

Een website is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van uw bedrijf. Maar alleen een goede website is zeker niet voldoende. Uw website moet namelijk wel vindbaar zijn.  Onze professionele internet marketeers kijken samen met uw welke online marketingkanalen we kunnen inzetten om veel bezoekers naar uw website te krijgen en om beter vindbaar te zijn op Google.

Voorbeelden uit de praktijk

Wij hebben bij veel van onze klanten doormiddel van online marketing al goede resultaten behaald. Een paar voorbeelden:

  • Een bouwbedrijf investeert 40,= per dag aan advertentiebudget en krijgt daarvoor vier à vijf opdrachten per maand van ongeveer 5 á 6 duizend euro;
  • Een schoonmaakbedrijf investeert 15,= per dag aan advertentiebudget en krijgt daarvoor 20 à 30 opdrachten per maand van 250 à 500 euro;
  • Een speelgoedwinkel investeert 60,= per dag aan advertentiebudget en krijgt daarvoor 150 verkopen per maand  van 10 à 150 euro.

Meer informatie over online marketing?

Wilt u meer weten over online marketing of een vrijblijvend gesprek met een van onze online marketeers aanvragen? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94, stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Pauline - Online marketeer

dotsolutions-pauline

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel