Pagina wordt geladen ...
zoeken

Wat is een mobiele website?

Een mobiele website is een website die speciaal gemaakt is voor gebruik op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Een mobiele website is daarmee wezenlijk anders dan een ‘normale’ website, zoals u die kent vanaf uw desktopcomputer of laptop. Maar wat zijn precies de verschillen tussen een mobiele website en een normale website? En wat bedoelt men dan met een native app?

Neem contact met ons op

Mobiele website versus reguliere website

Een mobiele website verschilt doorgaans op twee hoofdpunten van een gewone website. Allereerst is de ‘achterkant’ van een mobiele website meestal compleet anders dan die van een normale website. Daarmee bedoelen we dat de ontwikkelaar een mobiele website volledig anders opbouwt dan een reguliere site. Logisch ook, want het scherm van een smartphone is natuurlijk veel kleiner dan het scherm van een desktopcomputer. Vanwege dit kleinere scherm dient de website anders opgebouwd te worden, omdat bezoekers de website anders niet normaal kunnen gebruiken.

Verder lopen mobiele websites en normale websites uiteen qua browsers en laadsnelheid van pagina’s. Door de variatie in browsers en de langere laadtijd van pagina´s op mobiele telefoons, kiezen ontwikkelaars er bij het bouwen van een mobiele site voor om een simpele opbouw te hanteren en geen grote afbeeldingen te gebruiken.

Mobiele websites foto

Tot slot kiezen webdevelopers er doorgaans voor de inhoud van een mobiele website aan te passen ten opzichte van de normale website. Mensen die een website van een bedrijf vanaf hun mobiele telefoon bezoeken, hebben meestal een ander, specifieker doel dan mensen die dit vanaf hun laptop doen. Daarom krijgt een mobiele site niet alleen technisch, maar ook inhoudelijk een andere opbouw dan een reguliere site.

Mobiele website versus native app

Een mobiele website bezoekt u vanaf de browser op uw mobiele telefoon, terwijl u een native app moet downloaden in de appstore van uw telefoon. Het grote verschil tussen deze twee is dus dat een native app een echte applicatie is op uw telefoon. Bij een native app gebruikt u de browser dus niet meer.

Het maken van een website en het bouwen van een mobiele website vereisen dus een andere aanpak.

Wil je een mobiele website laten maken? Neem dan geruct contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94, een mail te sturen naar info@dotsolutions.nl of ons contactformulier in te vullen. 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel