Pagina wordt geladen ...
zoeken

Wat is responsive design?

Responsive design is een vorm van webdesign waarbij de ontwikkelaar in het bijzonder aandacht heeft voor een optimale gebruikerservaring voor allerlei verschillende devices.

Het ontwerp van een webpagina verhoudt zich naar de afmetingen van het scherm waar het in geopend wordt: op een smartphone worden de onderdelen van de website dus automatisch anders weergegeven dan op een laptop. Deze automatische aanpassing aan het apparaat zorgt ervoor dat de website op elk toestel goed te gebruiken is. Zo is de tekst op een website dankzij responsive design op een smartphone net zo goed leesbaar als op een computer en zijn alle onderdelen op de website dankzij de flexibiliteit nog steeds zichtbaar.

Responsive website

Het belang van responsive design

Omdat steeds meer mensen online gaan via hun tablet of smartphone, wordt responsive design met de dag belangrijker. Als uw organisatie een website heeft die wel goed werkt vanaf een normale computer, maar slecht te gebruiken is vanaf een mobiel toestel, loopt u binnen de kortste keren een grote groep bezoekers en dus klanten mis. Met responsive design zorgt u ervoor dat uw website op elk apparaat goed werkt, optimaal toegankelijk is en tot een prettige gebruikerservaring leidt.

Flexibiliteit

In een tijdperk staat alles in het teken van ontwikkelen en flexibiliteit. Vandaag de dag verandert er zoveel op het gebied van digitale technieken en de consument gaat snel in deze veranderingen mee. Sommige bedrijven kunnen deze ontwikkelingen niet bijbenen en blijven achter wegens gebrek aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Anderen zetten daarentegen de stap naar een flexibele, adaptieve organisatie die vooruitstrevend is en meegaat met de tijd. Responsive design is hier een deel van en helpt bedrijven om online gebruiksvriendelijk en zichtbaar te blijven voor alle bezoekers en klanten, voor elk apparaat waarmee men de website bezoekt. Diverse bedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd in responsive webdesign en helpen organisaties om online flexibel te worden.

Responsive design

Wanneer een website een responsive design bevat, is deze te benaderen middels diverse apparaten zoals smartphones, tablets, laptops en desktop computers. Een dergelijk design zorgt ervoor dat een website dusdanig aangepast wordt zodat het zich aanpast naar het formaat van het scherm. Echter kan de weergave van het design wel verschillen per apparaat omdat een website nog wel functioneel en vooral de content leesbaar moet zijn.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel