Pagina wordt geladen ...
zoeken

Webdesign trends van 2018  

In 2018 staat creativiteit in webdesign voorop, dit betekent dat alles kan en mag. Grote lettertypen, felle knallende kleuren en asymmetrisch design, zolang het maar opvalt. Natuurlijk wordt hierbij wel gedacht aan de gebruiksvriendelijkheid van de website of app.

Neem contact met ons op

hoi

 

Het gebruik van lettertypen

Door de steeds hogere resolutie van beeldschermen, kun je online nu ook gebruik maken van serif lettertypen (met schreef). Eerder werd dit niet veel gedaan omdat dit moeilijker om te lezen was. Dit betekent dat er een nieuwe trend is in webdesign: Serif lettertype combineren met sans serif (zonder schreef). Gebruik alleen lettertypen en lettertypegrootte die je doel ondersteunt.Probeer dit niet te overdrijven puur voor je grafische ontwerp. Want de klanten willen snel kunnen vinden waar ze naar zoeken. Als ze dit niet snel genoeg vinden klikken ze je website weg en gaan ze naar een andere, hoe mooi je design ook is.

Asymmetrie in webdesign

Om sites meer eigenzinnig te maken zijn een aantal merken gaan inzetten op asymmetrische, en zelf opzettelijk ‘lelijke’ ontwerpen. Daarmee vallen ze meer op dan standaard symmetrische designs. En hopen ze de gebruiker te vast te houden.

 

 

Laat de content in je website elkaar overlappen

Eerder werd er veel gebruik gemaakt van flat design, zo werd er geen schaduw toegevoegd en kwamen teksten en foto’s niet los van hun achtergrond. In 2018 is hier verandering in gekomen. De verschillende vlakken in een webdesign mogen weer over elkaar heen vallen

Niet te lange teksten

Zorg ervoor dat je gebruikers niet te lang scrollen op één pagina. Gebruik kortere teksten, meerdere pagina’s of laat de pagina er interessanter uitzien zodat de gebruiker de pagina niet te snel verlaat.

Witruimte toepassen

Alhoewel 2018 het jaar is waarin felle kleuren en wilde designs weer mogen, moet je dit wel zo gebruiken dat het je doel ondersteunt en niet afleidt. Een tegenovergestelde trend is het gebruiken van veel witruimte, weinig afleiding, en strakke vormen. Je hebt vast opgemerkt dat de in de laatste jaren het gebruik van witruimte is toegenomen. Met meer witruimte en minder afleiding onderscheiden de betere websites zich met de rest. Kijk bijvoorbeeld naar de site van Apple.

Bewegende beelden

In 2018 wordt er in webdesign veel gebruik gemaakt van kleine gifjes of cinemagraphs. Als je dit gaat gebruiken denk er dan wel aan dat je site bij sommige gebruikers wellicht langzamer laadt. Laat vooral niet te veel bewegen. Dit kan afleiden van waar je de bezoeker eigenlijk heen wil sturen. Laat alleen iets bewegen als het je doel ondersteunt. 

 

Gebruiksvriendelijk voor mobiel en desktop

Steeds meer mensen bezoeken jouw website via zijn of haar mobiel en niet via de laptop, zorg er daarom voor dat je site ook werkt op alle apparaten en duimvriendelijk is. Dit betekent dat de belangrijke knoppen binnen het bereik van je duim zitten. Kijk bijvoorbeeld naar Facebook.

Probeer stockfoto's te vermijden

Eerder waren stockfoto’s exclusiever en werden dus minder gebruikt, tegenwoordig zijn stockfoto’s voordeliger en ruimer beschikbaar. Zorg voor originele afbeeldingen zodat je website niet duizend in een dozijn wordt.

Hiërarchie toepassen

Het goed toepassen van deze basisprincipes in je webdesign heeft een duidelijk doel:Hiërarchie aanbrengen in alles wat op de bezoeker afkomt. Hiërarchie laat visueel zien wat het belangrijkste is. Het oog van de bezoeker moet dus als eerst naar de belangrijkste onderdelen van de site gaan. Teksten moeten scanbaar zijn, en het moet duidelijk zijn hoe de bezoeker zich moet navigeren.

 

Wil jij ook een website met de nieuwste webtrends? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat we voor jou kunnen doen.

Neem contact met ons op           

Auteur:

Emma Bremer & Marlies van der weide - junior vormgevers  

dotsolutions-emmadotsolutions-marlies

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel