Pagina wordt geladen ...
zoeken

Webshops gaan fysieke winkels voorbij

Het CBS in Nederland voorspelt dat het aantal webshops alleen maar zal stijgen en de omzet mee zal stijgen. In 2016 groeide de webshops zonder fysieke winkels met 23% ten opzichte van het vorige jaar. Dit jaar zullen ook de webshops naast de fysieke winkel een enorme boost krijgen. Helaas zal dit ook invloed hebben op het straatbeeld: steeds meer fysieke winkels die geen webshop hebben, zullen de deuren sluiten.

Contact opnemen

Webshops gaan fysieke winkels voorbij

Webshops groeien hard

Ieder jaar onderzoekt het CBS de online verkopen. In 2016 maakten de webshops zonder fysieke winkel een groei door van 23% en de webwinkel naast de fysieke winkel steeg met 14,9%. Ook het aantal webshops groeit: in 2007 waren er 5000 webshops en vandaag de dag zijn er 33000 en dat aantal stijgt nog steeds. Verwacht wordt dat er eind 2017 ongeveer 40.000 webshops zullen zijn

Web shops gaan fysieke winkels voorbij

Bron: CBS

Is er nog ruimte voor webshops?

Jazeker, er is voldoende ruimte voor nieuwe webshops. Een webshop naast een fysieke winkel en webshops puur op zichzelf. Voor winkels die al een fysieke winkel hebben, is het een logische zet om hetzelfde product als in de fysieke winkel te verkopen. Soms is het slim om een gedeelte van het assortiment op te nemen en dat stap voor stap uit te breiden.

Winkels moeten de deuren dicht doen

Fysieke winkels krijgen het steeds moeilijker en moeten steeds meer concurreren tegen online winkels. Grote bedrijven als V&D en Kijkshop zijn veel te laat begonnen. De achterstand is dan niet meer in te halen. Voor veel MKB bedrijven is dat nog niet zo. Er liggen nog steeds kansen. Met een kleine investering kunnen zij hun winkel richting online doorzetten. Doen ze dat niet, dan zal de concurrentie alleen maar moeilijker worden en zal je vindingrijk moeten zijn om toch aan je verkopen te komen. Doe je dat niet, dan zit er weinig anders op dan de deuren te sluiten.

Fysieke winkels krimpen en webshops groeien

Het straatbeeld staat gelijk aan de opkomst van de webshops. Ruim 10 jaar geleden gingen wij massaal de straat op om te winkelen. Soms om de noodzakelijke boodschappen te doen en soms voor het plezier winkelen. Dat is nu 10 jaar later niet anders, alleen online heeft het wel veel makkelijker gemaakt en al geven de fysieke winkels nog meer gas, online is niet meer te stoppen. Het straatbeeld verandert zo al tijden mee: minder winkels en minder ruimte voor winkelcentra, maar wat er is, kan en moet ook anders ingericht worden.

Vooral de winkels met elektronica, fotografie, kinderkleding en antiek moeten het ontgelden, dit wordt massaal online gekocht.

Web shops gaan fysieke winkels voorbij

Bron: madia.nl

Nu investeren in een webshop

Winkels die willen overleven en willen groeien, moeten haast wel een online winkel erbij hebben. Natuurlijk zijn er volop kansen, of het nu gaat om kleding, tuinartikelen of vloeren. Het is een kwestie van een goed plan en goede aanpak, het gaat niet vanzelf.

Wil je eens kennismaken of wil je advies: maak een afspraak met de specialisten van dotsolutions door contact op te nemen. Wij hebben tal van klanten die online succes hebben, maar ook dat is alleen ontstaan door er hard voor te werken.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel