Pagina wordt geladen ...
zoeken

Website bouwen in een Open Source systeem

“Waarom bouwen jullie de websites niet in Wordpress of Joomla?”
Een vraag die ons nogal eens gesteld wordt. Wordpress, Joomla, en dergelijke systemen zijn een Open Source systeem, wat wil zeggen dat iedereen er gebruik van kan maken. Ook wij, dotsolutions, vinden Wordpress een uitstekend systeem omdat deze enorm gebruiksvriendelijk is. Je hoeft namelijk geen programmeur te zijn om een website te kunnen bouwen. Dit is ook meteen de valkuil van een Open Source systeem! Daarnaast bevat een dergelijk systeem een aantal technisch zwakke punten waardoor wij ons eigen ontwikkeld systeem prefereren.

Website-bouwen-in-een-Open-Source-systeem

Zwakke punten in Open Source

Hieronder hebben wij een aantal zwakke punten van een Open Source systeem op een rijtje.

Plug-ins

Een plug-in is een uitbreiding in een Open Source website. Hiermee kunt u extra functionaliteiten en uitbreidingen aan de website toevoegen. Een groot nadeel aan de standaard plug-ins die beschikbaar zijn, is dat deze vrij standaard zijn in functionaliteit en uitstraling. Tevens zal de hoeveelheid aan extra plug-ins in een website onder andere de snelheid en de vindbaarheid in zoekmachines negatief beïnvloeden. Daarnaast is het ook niet mogelijk om een Plug-in zelf te bewerken en wordt deze niet automatisch geüpdatet naar de laatste technische eisen van het internet en websites.

Nette code

Een goede opbouw van de code van de website is onder andere belangrijk voor het snel laden van de diverse pagina’s. Ook zoekmachines moeten langer zoeken in deze code om de structuur en de afzonderlijke pagina’s te kunnen beoordelen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de positie in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Hackers

Een ander groot nadeel van websites gemaakt in Wordpress of Joomla is dat deze eenvoudig gehackt kunnen worden. Op deze websites wordt vervolgens dan malware geplaatst om reclame te posten of zelfs gevoelige (persoons-) gegevens te verzamelen.

Updates

Wordpress voert gemiddeld 8 updates per jaar uit, alleen al op het basissysteem, om ervoor te zorgen dat de techniek actueel is. Echter wordt er niet altijd rekening gehouden met de plug-ins die websites bevatten. Door de updates kan het zelfs voorkomen dat de plug-ins zelfs niet meer functioneren.

Menustructuur en pagina’s

Afhankelijk van de manier waarop een website is gebouwd in een Open Source, kan het lastig zijn om de menustructuur van de website aan te passen. Wanneer je de inhoud van een pagina wilt aanpassen maar ook de positie van deze pagina in het menu, moet dit in diverse plug-ins doorgevoerd worden. Hierdoor is het risico groot dat de website niet meer goed functioneert.

Open Source slecht?

Is een website of webwinkel gebouwd met een Open Source nu slecht?
Dit hoeft niet perse. Wanneer onder andere het beheer en onderhoud gepleegd wordt door een specialist en de juiste updates tijdig worden toegepast dan kan een website goed functioneren!

dotcontent van dotsolutions

Wij werken met een eigen ontwikkeld CMS (Content Management Systeem), namelijk dotcontent. Dit CMS is gekoppeld aan alle websites, applicaties of webshops van onze klanten. Groot voordeel hiervan is dat wij alle updates die nodig zijn, voor de website/webshop en uitbreidingen, eenvoudig voor alle bedrijven ineens kunnen uitvoeren. Van deze updates ondervinden onze klanten geen hinder waardoor de website of webshop stabiel en benaderbaar blijft. Daarnaast is ons systeem gebruiksvriendelijk doordat het beheer van de pagina’s grotendeels gebaseerd is op het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel