Pagina wordt geladen ...
zoeken

Webteksten schrijven: 10 tips!

De bezoekers van uw website willen vaak in een zo'n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk informatie krijgen. In dit artikel geven we enkele handige tips.

contact opnemen

Hoe ziet een goede webtekst eruit?

Bedien de bezoeker op hun wenken en maak direct duidelijk wat u te bieden heeft. Naast het hebben van een goede website en gevonden worden in zoekmachines, zijn er meer dingen van belang, namelijk:

 • Het informeren en vasthouden van uw bezoekers
 • Dat uw boodschap overkomt op de bezoeker
 • Dat de webteksten makkelijk leesbaar zijn

Het gros van de bedrijven gebruikt hun website alleen om indruk te maken maar maakt geen gebruik van de mogelijkheden. Zij plaatsen lappen met tekst,  gebruiken veel vaktermen en gewichtige taal. Folderteksten worden vaak één op één overgenomen. Om snel en effectief de juiste informatie aan de bezoeker te geven dienen  webteksten op een speciale manier geschreven worden.

10 tips voor webteksten

 1. Maak een korte, aansprekende  titel voor de tekst. De titel dient over de tekst te gaan en als het kan relevante zoektermen te bevatten.
 2. Open met een korte, opsommende alinea waarin er kort puntsgewijs wordt beschreven waar de onderstaande tekst over gaat.
 3. Maak het de lezer makkelijk, kies voor korte stukjes tekst met veel wit tussen de regels en alinea's.
 4. Schrijf korte zinnen.
 5. Pas de manier van schrijven aan op de doelgroep. Of je bijvoorbeeld je of u moet gebruiken hangt er van af wie je aanspreekt en wat het doel van de tekst is.
 6. Gebruik interne links om navigatie naar andere pagina's mogelijk te maken. Links op de juiste plaats  betekent meer invloed op de lezer.  Ongemerkt stuur je de bezoekers naar uw product- of dienstenaanbod.
 7. Pas het gebruik van vaktermen aan op het kennisniveau van je doelgroep.
 8. Maak gebruik van vetgedrukte woorden om waar nodig is extra aandacht te trekken.
 9. Gebruik opsommingtekens of nummers om uw tekst overzichtelijk en  makkelijk scanbaar te maken.
 10. Eindig de tekst of artikel met links naar andere relevante content op je website.  Op deze manier hou je de bezoeker, die de tekst heeft gelezen, op je website.

Hulp nodig bij het schrijven van goede webteksten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Graag bespreken wij samen met u de mogelijkheden.

Neem direct contact met ons op

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel