Pagina wordt geladen ...
zoeken

Wil je professionele foto's op je website?

Elk bedrijf kan er gebruik van maken, maar doe het dan wel op de juiste manier! Goede inhoud trekt mensen aan, maar inhoud is niet alleen tekst. Beeldmateriaal wordt ook tot inhoud gerekend. ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’, hoe cliché het ook klinkt, het is wel waar. Je wilt natuurlijk dat je bezoekers een goed beeld krijgen van het bedrijf. Wil jij ook professionele foto's op je website?

Neem contact met ons op

professionele-fotos-op-je-website

Zorg voor goede bedrijfsfotografie

Door gebruik te maken van goede bedrijfsfotografie van het bedrijf, krijgen bezoekers een bepaald beeld bij het bedrijf. Je wil natuurlijk dat het een goed beeld is zodat klanten interesse krijgen. Het is dan wel belangrijk dat je foto’s van goede kwaliteit zijn. Je kunt de foto’s zelf maken, maar je kunt ze ook laten maken. En ja, dat kost geld, maar als je het goed wilt doen, schakel je hulp in van een professionele fotograaf. Zij hebben verstand van beeldtaal en visuele communicatie. Het maakt hiervoor niet uit wat voor bedrijf je hebt.

Wij maken onder andere gebruik van Kim Stellingwerf. Zij is al 8,5 jaar professioneel fotografe en heeft zich gespecialiseerd in bedrijf-, sport-, evenementen- en mediafotografie. Zij weet precies hoe je een goede en professionele foto krijgt voor je bedrijf. Ze kijkt naar de sfeer, belichting, scherpte enz. Hierdoor krijgen wij mooie beelden van ons bedrijf en het personeel. Als de foto nog niet helemaal de juiste belichting of kleur heeft dan kan deze altijd nog in Photoshop of Lightroom bewerkt worden. Dit kun je zelf doen of natuurlijk laten doen door de fotograaf.

Gebruik van stockfoto’s

Als je nou echt niemand kunt vinden die professioneel fotograaf is, kun je gebruik maken van stockfoto’s. Dit zijn niet de mooiste foto’s maar ze zijn wel gratis. Het probleem met stockfoto’s is wel dat iedereen ze kan en mag gebruiken. Het kan dus zijn dat iemand anders precies dezelfde foto op zijn/haar site heeft staan. Maak dan ook niet te veel gebruik van stockfoto’s. Je site kan dan goedkoop en smaakloos overkomen op de klanten. En dat wil je natuurlijk niet!

Auteursrechten

Zomaar foto’s van het internet pakken en gebruiken voor je eigen website is ook niet de bedoeling. Op deze foto’s zitten namelijk auteursrechten. Deze auteursrechten verlopen 70 jaar na het overlijden van de eigenaar. Daarna komt het auteursrecht te vervallen en mag het in de meeste gevallen rechtsvrij gebruikt worden.

Maak je toch gebruik van beelden en teksten die niet van jezelf zijn? Dan heb je meestal toestemming nodig van de maker om dat werk te gebruiken. De maker mag namelijk bepalen of zijn werk openbaar wordt. Dit geldt ook als je dat werk wilt gebruiken in je eigen werk. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen. Zo bestaat het citaatrecht wat het mogelijk maakt om werken met beperkt auteursrecht toch onder bepaalde voorwaarden te mogen gebruiken. Citaatrecht is te vergelijken met het Amerikaanse begrip ‘fair use’, maar dit is minder beperkt dan citaatrecht. Een andere uitzondering is de parodie. Dit betekent dat het verhaal op een andere manier wordt nagedaan. Dit kan op een onschuldige wijze maar ook op een bijtende wijze gebeuren. Sommige parodieën zijn bekender dan het originele werk.

Aantal foto’s op een pagina

Te veel foto’s op één pagina kan de bezoeker afleiden. Je kunt namelijk niet naar alle foto's tegelijk kijken. Wil je toch meerdere foto’s op je pagina? Dan kun je ervoor kiezen om een galerij, slideshow of een collage op de site te zetten. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om twee tot drie foto's naast elkaar te zetten met witruimte ertussen. Zo kun je alsnog meerdere foto’s plaatsen en word het niet te druk op de pagina. 

gebouw-vogels

gebouw-weg

natuur

Wat is dan het juiste formaat voor een foto?

De bestandsafmeting van je foto meet je in pixels. Maar wat is dan een pixel? Dat is het kleinste deel van je scherm die een bepaalde kleur aanneemt. Een afbeelding bestaat uit allemaal pixels die samen het beeld vormen. Wil je een scherper beeld krijgen, ben je een hogere resolutie van je beeldscherm nodig. Hoe minder pixels, hoe minder details je in de afbeelding ziet.De grootte van het bestand is het ‘gewicht’ van de foto. Dit wordt uitgedrukt in Kilobytes of Megabytes. Op je website wil je dat je beelden zo min mogelijk Kb’s hebben, zonder dat je de kwaliteit van de foto verliest. Als je wil dat de afbeelding over de hele breedte van het scherm komt, kun je het beste 1920 pixels breedte en niet meer dan 400Kb aanhouden. Wil je een afbeelding die slechts een deel van de pagina inneemt, dan is 900 pixels breedte bij een grootte van 50Kb prima. Je hoeft je geen zorgen te maken als je afbeelding iets boven de Kb’s uitkomt. Pas wanneer je boven de 1 Mb komt, word je website langzamer.

Zelf professionele foto's op je website?

Wil jij professionele foto’s of een professionele fotograaf? Wij kunnen je daarmee helpen!  Neem contact met ons op door te bellen naar 0528 – 26 95 94 of een e-mail te sturen naar info@dotsolutions.nl.

Auteur:
Sanne Tuin - Junior Vormgever

Sanne-Foto

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel