Pagina wordt geladen ...
zoeken

Winkels worden webwinkels

Nog steeds roepen winkels en bedrijven dat de website - en dus het internet - hen geen nieuwe klanten en opdrachten oplevert. Wij als internetbureau denken dan: "word nu eens wakker".

contact opnemen

winkels worden webwinkels

Word nu eens wakker!

Meer dan 90% van de Nederlanders zit op internet en vergelijkt dagelijks als eerste het product en de prijs op internet. Niet iedereen koopt op basis van prijs, dat is waar, meer dan 50% koopt op internet op basis van vertrouwen en goede informatie. Dus dat internet en een website niet werken, is een fabeltje van vooral winkels en bedrijven die internet moeilijk vinden en maar doorgaan met de oude strategie van verkopen

Beleving in uw zaak brengen 

In de retail wordt geroepen om beleving in uw winkel en bedrijf te brengen. Dat is altijd goed! Of de bezoekers nu op uw website of in de fysieke winkel komen, beleving is zeker belangrijk. Hoe u beleving in uw winkel krijgt, laten wij graag aan de specialisten in de retail over. Maar die zelfde specialisten die het over beleving hebben schieten te kort als het gaat om internet. Ze hebben geen tot weinig idee hoe groot het belang van internet juist ook daar aan bijdraagt. 

Internet draagt ook bij aan beleving van uw winkel

Wellicht komt de toekomstige klant eerder op uw website dan in uw fysieke winkel. Maar ook als de klant in uw winkel is geweest, is de kans groot dat hij of zij daarna op uw webwinkel of website gaat kijken. Hoe is het eigenlijk met de beleving in uw internet winkel? Is dat wat u wilt uitstralen? Heeft u de juiste informatie er op staan, de laatste producten en mooie foto’s? Vaak zien wij dat het laatste nieuwsbericht van meer dan een jaar geleden is.

De klant of potentiele klant die uw webwinkel bezoekt en niet de juiste en up-to-date informatie vindt, zal zeker geen bezoek brengen aan uw fysieke winkel. De internetwinkel was al niets, dus dat zal dan ook wel in de fysieke winkel zo zijn.

Kortom er is veel, heel veel winst te behalen als het gaat om beleving in de internetwinkels. En als u dat goed doet, dan heeft u de klant wellicht binnen. Het mooie zou zijn dat deze klant zelfs uw ambassadeur wordt en de informatie deelt met zijn kennissen en vrienden.

Hoe krijg ik beleving in mijn internet winkel?

winkels worden webwinkelsHoe krijgt u dan de juiste beleving in uw internetwinkel? Ik heb 10 tips op een rijtje gezet:

  • Zorg dat de website er verzorgd en netjes uitziet
  • Zorg dat het de sfeer heeft van uw fysieke winkel
  • Gebruik de juiste afbeeldingen en foto’s
  • Zet recente informatie met de juiste artikelen en acties op de website
  • Zorg dat u een duidelijk menu en een snelle navigatie hebt
  • Zorg dat uw webwinkel ook via mobiel en tablet goed te gebruiken is, 51,3% is mobiel bezoeker
  • Zet uw openingstijden duidelijk in beeld
  • Zet het telefoonnummer van het bedrijf zichtbaar op uw homepage
  • Zorg ervoor dat bezoekers kunnen bestellen, kopen én afrekenen (alleen voor webwinkels)
  • Blijf vernieuwen en onderhouden

Wel beleving in uw fysieke winkel, maar niet in uw webwinkel

Wat het vreemde is, is dat veel winkeliers wel zorgen dat hun etalage er fris uitziet en vernieuwd wordt, de rekken en schappen in de winkel mooi geordend zijn en de klant een kopje koffie aanbieden. Maar als die zelfde klant in de internet winkel komt, dan is daar niets van terug te zien.

De goede zijn er natuurlijk ook. Gelukkig maar, want de online omzet is alleen maar gestegen de afgelopen periode. En dan praten wij niet alleen over de grote jongens, maar ook zeker de internet winkels bij u in de straat.

Een webwinkel naast uw fysieke winkel

Heeft u advies nodig op het gebied van webwinkels? Of wilt u starten met een webwinkel? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag verder.

Tip: Lees ook onze blog over online verkopen voor fysieke winkels.

Auteur:
Jan Leijssenaar - Marketeer

dotsolutions-jan-leijssenaar

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel