Pagina wordt geladen ...
zoeken

Word je beter gevonden in Google met HTTPS?

Openend met de zin “Security is a top priority for Google” en eindigend met “We hope to see more websites using HTTPS in de future. Let’s all make the web more secure!” heeft Google aangekondigd dat websites, die HTTPS voor hun domein hebben staan, een voorrangspositie gaan krijgen in haar zoekmachine. Het komt er op neer dat HTTPS (de S staat voor secure) websites door Google beter gevonden worden ten opzichte van HTTP websites.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat de data die van de website naar de browser wordt verzonden niet te lezen is door anderen. Vertrouwelijke informatie (zoals betaalinformatie en wachtwoorden), die consumenten naar een website sturen, kunnen onderschept worden. Websites kunnen worden nagemaakt door criminelen waardoor het lijkt alsof men op de juiste website zit. Op deze manier proberen ze  persoonlijke informatie van je los te krijgen voor criminele doeleinden. SSL zorgt ervoor dat een website eigen identiteit krijgt.

Hoger in Google met SSL

Hoe werkt HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en moet ervoor zorgen dat het voor kwaadwillenden onmogelijk wordt om een site af te luisteren of te kraken. Het zorgt er dus voor dat de gegevens die uitgewisseld worden veilig zijn. Hoe werkt dit? HTTPS en HTTP zijn eigenlijk dezelfde verbindingen. Een HTTPS verbinding loopt echter via een SSL (Secure Sockets Layer)-verbinding welke ervoor zorgt dat het verkeer wordt versleuteld(Encryptie) en dus niet uit te lezen valt. HTTP-verkeer wordt onversleuteld verstuurd en is, wanneer deze onderschept wordt, zonder te kraken uit te lezen.

Hoe belangrijk vindt Google HTTPS?

Kort gezegd wil Google mensen aansporen om websites veiliger te maken door gebruik te gaan maken van HTTPS-adressen in plaats van een HTTP-adres.

Op dit moment, heeft Google aangekondigd, zal het nog geen grote invloed hebben omdat het om slechts 1 procent van de zoekopdrachten gaat. Bedrijven die al wel van de HTTPS-verbinding gebruik maken zijn bijvoorbeeld webshops en banken. Immers op hun websites moet worden ingelogd en kunnen betalingen gedaan worden en is het dus van het grootste belang dat dit veilig gebeurd.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel