Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zes praktische SEO tips

Uw website onderhouden en optimaliseren is een continue proces. Daarbij komt nog dat de regels van Google ook continue veranderen. Zorg er daarom voor dat u de onderstaande SEO tips toepast op uw website.

Contact opnemen

zes praktische SEO tips

 

SEO tip 1: Canonical tag om dubplicate content te vermijden

Het is Google’s missie om u de beste zoekresultaten te geven, voor uw zoekopdracht. Wanneer u veel dubbele content op uw website heeft staan dan indexeert Google het dubbele resultaat niet of nauwelijks. Zorg er daarom voor dat u dubbele content op uw website vermijdt. Soms is dit bij bijvoorbeeld webshops lastig te realiseren, maak daarom gebruik van een Canonical tag. Hierdoor bent u duidelijk en eerlijk tegenover Google.

Met de Canonical tag kunt u zelf aangeven welke pagina het meest belangrijk is. De tag plaatst u op de dubbele pagina, zodat de oorspronkelijke pagina de meeste waarde krijgt.

SEO tip 2: zoekwoorden verwerken

Benoem uw belangrijkste zoekwoorden in de eerste 100 woorden van uw pagina. Gebruik de zoekwoorden vervolgens met mate en alleen wanneer het logisch is voor de websitebezoeker.

SEO tip 3: zoekwoorden in <h1>

Verwerk de zoekwoorden die u voor uw nieuwe pagina in gedachten heeft in de kop 1 titel. Zowel de robots van Google als de websitebezoekers lezen namelijk eerst de kop 1 van een pagina. Houdt wel rekening met het feit dat veel websites automatisch een kop 1 genereren wanneer u de nieuwe pagina een naam geeft. Zorg er dus voor dat dit gelijk is aan uw kop 1 titel op de pagina zelf.

Verwerk ook uw zoekwoorden in de andere koppen. Onthoud wel dat hoe hoger het nummer achter de kop is, hoe minder waarde het voor Google heeft. Een kop 2 is dus krachtiger dan een kop 3.

SEO tip 4: interne links toevoegen

Wanneer u een nieuwe pagina heeft geschreven is het belangrijk om binnen uw site te kijken naar relevante pagina’s waar u een link naar kunt maken. Hierdoor geeft u de autoriteit van de ene pagina door naar de andere pagina en de links begeleiden de bezoekers door uw website. Daarnaast kunt u met de links ervoor zorgen dat uw bezoekers een bepaalde actie uitvoeren.

Wanneer u gebruikt maakt van interne links zorgt u dus voor zoekmachine optimalisatie, de gebruikerservaring en conversie optimalisatie.

SEO tip 5: social media op uw website

social media heeft steeds meer invloed op SEO. Wanneer u serieus bezig bent met bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Twitter heeft dit een positieve bijdrage aan de ranking van uw website in Google.

SEO tip 6: zoekopdrachten worden gepersonaliseerd.

De zoekresultaten van steeds meer zoekopdrachten worden gepersonaliseerd. Vroeger kreeg iedereen exact dezelfde zoekresultaten te zien, maar tegenwoordig is dat anders. Personalisering kan plaatsvinden op basis van locatie, persoonlijke historie en connecties op social media.

Zorg ervoor dat uw website geschikt is voor uw bezoekers, wanneer men uw website direct weer wegklikt is dit voor Google een signaal dat uw website niet geschikt is voor de gegeven zoekopdracht. Uw website krijgt hierdoor een lagere ranking. 

Ook aan de slag met zoekmachine optimalisatie?

Wilt u ook aan de slag met zoekmachine optimalisatie maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met onze online marketeers. Bel ons op 0528 – 26 95 94, stuur ons een e-mail naar info@dotsolutions.nl of maak gebruik van het onderstaande contactformulier.

Auteur:
Simone Brinks - Online Marketeer

simone

 

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel