Pagina wordt geladen ...
zoeken

zoekmachine optimalisatie tips top 5

Zoekmachine optimalisatie is big business. Eigenaren van website beseffen meer en meer dat een website valt of staat met bezoekers en de daaruit voortvloeiende leads. Op het internet zijn legio tips te vinden wat u zelf kunt doen om uw website beter vindbaar te maken. Helaas zijn deze tips meestal nogal technisch van aard. Hieronder vindt u 5 eenvoudige maar belangrijke stappen die u zelf eenvoudig kunt ondernemen om uw website te optimaliseren. Veel succes met het vindbaar maken van uw website!

hulp bij optimalisatie

1. Zoekwoorden

Ga op de stoel van een bezoeker van uw website zitten. Bedenk 5-10 zoekwoorden, waarop een internetter gaat zoeken die uw bedrijf niet kent, maar op zoek is naar een product dat u verkoopt. Maak een top 10 van deze zoekwoorden.

2. Synoniemen

Bedenk voor elk zoekwoord dat u gebruikt een aantal synoniemen; andere woorden met dezelfde betekenis.

3. Optimaliseer uw website

Zorg ervoor dat de zojuist opgestelde woorden terugkomen in uw website. Maak diverse pagina's met elk een ander zoekwoord uit uw opgestelde top 10. Uw eerste zoekwoord dient op de hoofdpagina van uw website te komen. Vervolgens laat u het zoekwoord uit de 10 voorkomen in de pagina titel (rechtsboven in uw browser venster). Daarnaast laat u dit terug komen in de titels van uw tekst (h1, h2, etc). Gebruik in de tekst van uw website het zoekwoord en een aantal synoniemen voor dit zoekwoord.

4. Linken toevoegen

Voeg links naar uw site toe op andere websites. Denk hierbij aan startpagina's, sites van leveranciers, maar ook op weblog en fora. Tekst links verdienen de voorkeur, het liefst met enkele zoekwoorden daarin.

5. Update regelmatig

Hou uw website up to date. Zorg ervoor dat er regelmatig nieuwe artikelen en wijzigingen plaats vinden. U leest immers ook niet de krant van vorig jaar?! Maakt u gebruik van een content management systeem? Hou dan eveneens deze tips in gedachten en zorg ervoor dat uw cms deze mogelijkheden bezit. Indien u de voorkeur geeft om het optimaliseren van uw website uit handen te geven aan een specialist staan wij u graag bij met zoekmachine optimalisatie.

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel