Pagina wordt geladen ...
zoeken

Zorg voor een mobiele / responsive website!

Behoefte aan een mobiele/responsive website? De specialisten van dotsolutions helpen u graag!

Neem contact met ons op

mobiele website

Mobiele website

Tegenwoordig kent iedereen het bijna wel. U zit op de bank en bekijkt de verschillende sociale media op uw telefoon. Er komt een interessante foto of video in beeld en u klikt op de link. De linkt wordt geopend en er komt een website in beeld, die eerst een aantal keer vergroot moet worden voordat u kunt lezen wat er staat.

Online aankopen via mobiele apparaten

Naast het groeiende aantal mobiele internetgebruikers is er ook een duidelijke stijging te zien van 85% in de verkoop via mobiele apparaten. Daarnaast is het aantal mobiele zoekopdrachten hoger dan het aantal zoekopdrachten via desktop. Dit moet iedere ondernemer met een website aan het denken zetten, het zijn aanleidingen die reden genoeg geven om voor een optimale mobiele aanwezigheid te kiezen. 

Hoe goed presteert mijn mobiele website eigenlijk?

Het is voor organisaties belangrijk om zichzelf de vraag te stellen: “Hoe goed presteert mijn mobiele website eigenlijk?” Met een mobiele website kunt u kiezen voor een responsive, adaptive of een seperate website. Iedere variant heeft zijn voor- en nadelen, maar voor SEO is het goed om te kiezen voor een (adaptive) responsive website. Dit wordt ook geadviseerd door Google. Test hier of u wel een mobiele versie heeft.  jordy1

Waarom een mobiel-vriendelijke website beter scoort

Een zoekmachine als Google voert niet zomaar wijzigingen door. De belangrijkste reden hiervoor is dat mobiel verkeer simpelweg blijft groeien. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Daar dient dus goed op ingespeeld te worden. Als een website niet goed geschikt is voor dergelijke apparaten, dan werkt dat niet bevorderlijk voor het gebruikersgemak. Een website die geschikt is voor verschillende apparaten, zoals een smartphone, een tablet en een laptop, worden beter gewaardeerd. Dit draagt op een positieve manier bij aan het imago van uw organisatie.  

Wat is belangrijk bij een mobiele website?

Ten eerste moet de tekst goed leesbaar zijn via een mobiel apparaat. Dit betekent dat het om een responsive website gaat. De juiste lettergrootte is daarom van belang. Bezoekers van de website hebben geen zin om te moeten scrollen. Enerzijds dient de website dus goed leesbaar te zijn, anderzijds moeten pagina’s snel laden. Een bezoeker van uw website gaat geen minuut wachten tot de website opgestart is, sterker nog, mensen verwachten op een telefoon dat het sneller gaat dan via een laptop of computer.

Mensen houden van gemak en beleving, ook bij een website. Denk hierbij aan vormgeving om in te kunnen spelen op een levendige website. Om dit te kunnen bewerkstelligen moet uw website vrij zijn van storende pop-ups. Google is hier streng mee bezig is. De organisatie gaf aan dat pop-ups die verschijnen op een website, opdringerig zijn en niet bijdragen aan een positieve zoekervaring bij de bezoeker. 

Mobiele gebruikers

Mensen die via een mobiel apparaat uw website bezoeken zijn veel sneller geneigd verveeld te raken. Het moment van aandacht die een mobiele gebruiker heeft duurt korter dan 5 seconden! Te veel informatie betekent eindeloos veel scrollen voor mobiele gebruikers. Probeer daarom de informatie op uw website zo kort en krachtig mogelijk te houden. De zogenaamde bounce-rate is hier van belang. “De tijd die een bezoeker op uw website actief is”. Een website die veel terugkerende bezoekers heeft zal hierdoor vertrouwen uitstralen doordat de bezoeker de website als prettig ervaren heeft.  

jordy2

Kansen voor mobiel-toegankelijke website

Een bedrijf die een website heeft die mobiel toegankelijk is zal voordelen hebben ten opzichte van andere websites. Een telefoon heeft iedereen altijd bij de hand. Hierdoor is het voor mensen altijd mogelijk om even snel uw website te bezoeken. Mensen hoeven niet eerst een laptop of een computer op te zoeken. Een mobiele website zorgt voor transparantie, bezoekers kunnen via verschillende apparaten, dezelfde, juiste indruk krijgen van uw website.

Een mobiele website is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het online ondernemen. De trend van de afgelopen jaren zal in het jaar 2018 doorzetten. Het helpt bedrijven verder te groeien naar compleet transparante organisaties.

Kortom, denkt u er aan om deze stap te maken en heeft u behoefte aan professionele ondersteuning? De specialisten van dotsolutions hebben enorm veel zin om samen met u aan de slag te gaan en te zorgen voor het beste resultaat!

Auteur:
Jordy Katoele - Junior Marketeer

Vertel mij meer

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel