zoeken... contact opnemen
sww en dotsolutions

sTICHTING WELZIJNSWERK hOOGEVEEN

Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) ondersteunt burgers in buurten, wijken en dorpen vanuit hun eigen kracht en hun talenten met als doel regie over het eigen leven en sterke samenleving. Zo zetten de SWW-teams zich samen met bewoners en anderen in om de leefbaarheid in stand te houden of te verbeteren. Er zijn voorzieningen voor senioren, jeugd en jongeren en daarnaast biedt SWW onder andere maatschappelijk werk en ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers.

De SWW medewerkers (en vrijwilligers) worden voor het merendeel in wijken en dorpen en voor een klein deel doelgroepgericht ingezet. Door de eigen mogelijkheden van mensen te stimuleren, functioneren zij als ‘krachtcentrale’ voor de ruim 55.000 burgers van het werkgebied. De organisatie werkt vanuit zes locaties in en rondom Hoogeveen en biedt werk aan circa 100 medewerkers.

 

 

Efficiëntere interne communicatie

Met een sterk groeiende organisatie groeide ook de vraag naar een efficiëntere interne communicatie. ‘We merkten dat we tegen de grenzen van onze bestaande intranetsite aanliepen. “Nice to know” en “need to know” nieuws stond versnipperd op de site. Belangrijke mededelingen werden regelmatig niet gelezen en de vormgeving was niet meer van deze tijd. De intranetsite voldeed gewoonweg niet meer aan onze standaard.’, vertelt Marian van Nuland, communicatiemedewerker bij SWW. Intranet is voor onze organisatie hét medium om met onze medewerkers te communiceren. Met bijna 100 collega’s bevinden we ons verspreid over zes locaties; het intranet brengt ons samen en is de plek waar het interne SWW-nieuws te vinden is. Het is hartstikke belangrijk dus dat dit goed voor elkaar is.’

 

"dotsolutions zoekt niet alleen naar de beste technische mogelijkheden,
maar ook naar een oplossing die het beste bij je organisatie past."

 

Ontwikkeling en vormgeving intranet

Na een gedegen inventarisatie van de wensen en eisen zocht SWW naar een partner die de nieuwe intranetsite zou gaan ontwikkelen en vormgeven. Die werd gevonden in dotsolutions.

‘De specialisten van dotsolutions hebben onze vraag vertaald in een praktische en werkbare oplossing op maat.

Zo werken wij bijvoorbeeld veel met handboeken en manifesten. Deze moeten niet alleen voor iedere medewerker, als gebruiker van de intranetsite, eenvoudig te benaderen zijn; ook aan de invoerzijde moeten deze lijvige stukken op eenvoudige wijze te verwerken zijn.

Het was prettig om te merken dat dotsolutions niet alleen zocht naar de beste technische mogelijkheden, maar ook zocht naar een oplossing die het beste bij onze organisatie paste. Hoe zorgen we ervoor dat de intranetsite het vanzelfsprekende medium wordt waarop alles te vinden is? En op welke manier borgen we dat we onze medewerkers via de site bereiken? Niet alleen kijken naar wat technisch kan, maar ook wat dit voor de organisatie in kwestie betekent.

Dit meedenken met ons bedrijfsproces heb ik als zeer prettig ervaren. Onze intranetsite is bijvoorbeeld op zo’n manier ingericht dat onze medewerkers bij het opstarten van hun computer als eerste het nog niet gelezen interne nieuws in beeld krijgen. Op deze manier weten we zeker dat de collega’s geen berichten meer missen.’

Meedenken in uitvoering en praktische werkbaarheid

De keuze voor dotsolutions was voor SWW een doordachte. ‘Natuurlijk hebben we meerdere partijen gesproken en hebben we aanbiedingen vergeleken. Onze wensen? Wij zochten een partner die naast een gedegen technische kennis ook met ons wilde meedenken in de uitvoering en praktische werkbaarheid van een intranetsite. Een bedrijf dat ongevraagd advies durft te geven en ons mee wil nemen in de nieuwste ontwikkelingen; óók nadat de oplevering al heeft plaatsgevonden. Tel daarbij een goede prijs/kwaliteitverhouding op en alle seinen stonden op groen voor dotsolutions.

We hebben nu een efficiënte, gebruiksvriendelijke en fijne intranetsite waar we nog jaren mee vooruit kunnen!’, aldus een tevreden Marian van Nuland van SWW.


Marian van Nuland
Communicatiemedewerker bij SWW (Stichting Welzijnswerk Hoogeveen)


interesse in jouw eigen intranet?

Heeft dit verhaal je nieuwsgierig gemaakt naar de voordelen die een intranet ook voor jouw bedrijf kan hebben? Neem dan contact met ons op om eens vrijblijvend alle mogelijkheden en voordelen te bespreken.

contact opnemen