zoeken... contact opnemen
van der linden en dotsolutions

van der linden over dotsolutions

Van der Linden auto’s is een bedrijf dat zich richt op inkoop en verkoop van auto’s in het courante marktsegment. Het bedrijf is opgericht in 1997 en wordt geleid door ondernemer Gert van der Linden en is gevestigd in Hoogeveen. Van der Linden auto’s werkt met een team van 20 medewerkers, is aangesloten bij BOVAG en RDW-erkend. Het complete aanbod van het autobedrijf is te vinden op de website en wisselt van dag tot dag.

 

 

‘Tot 2016 hadden wij onze online activiteiten ondergebracht bij verschillende partijen. Wanneer je weet dat 90% van onze omzet uit het online kanaal komt, begrijp je dat het voor ons van groot belang is dat het online helemaal ‘snor’ zit.’ Aan het woord is Gert van der Linden, eigenaar van het Hoogeveense autobedrijf. ‘Het voelt beter nu nagenoeg alle online activiteiten ondergebracht zijn bij dotsolutions. We hebben nu één partij die ons ontzorgt op dat gebied. dotsolutions bouwde bijvoorbeeld onze website voor de occasions en eentje voor de werkplaats.’

De zoektocht van mening autokoper begint online. Van der Linden legt uit: ‘Mensen kijken tegenwoordig eerst op internet. Webportals als ‘Autoscout’, ‘Autotrader’, ‘Gaspedaal’, ‘Marktplaats’ en ’Autotrack’ zijn niet voor niets razend populair. Het aanbod van auto’s op onze website is automatisch hieraan gekoppeld. Wanneer we een auto in de verkoop krijgen en op onze website plaatsen, dan volgt direct publicatie op de portals. Super actueel; heel belangrijk in een tijd waarin het aanbod erg groot is.’ Ook de online vindbaarheid en het bezoekersaantal van de website van Van der Linden auto’s lieten na het inschakelen van dotsolutions een mooie stijging zien. ‘Je redt het tegenwoordig niet meer met alleen maar het leveren van een goede auto; kwaliteit is weliswaar een basisvoorwaarde, maar als autobedrijf moet je gewoon online perfect zicht- en vindbaar zijn! dotsolutions heeft daar door de inzet van o.a. SEO en social media prima aan bijgedragen.’ (SEO is ‘Search Engine Optimization’, oftewel ‘zoekmachine optimalisatie’ en is gericht op het optimaliseren en verbeteren van een website voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, red.).

 

‘dotsolutions is net als 
Van der Linden auto’s;
gewoon prima, zoals het hoort!’

 

Van der Linden verkoopt niet alleen aan de particuliere markt. Ook autohandelaren vormen een deel van de doelgroep. ‘De handelaren hebben een eigen inlogmogelijkheid op onze site. Zij zien niet de consumentenprijs maar direct wat de betreffende auto voor hen kost. Dat werkt superhandig’.

 

Gert van der Linden
Eigenaar Van der Linden Auto’s
27-11-2018