Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hebben reviews wel zin voor een website?

Als een vakantie wordt geboekt, wordt eerst het internet afgezocht naar ervaringen van anderen. Zijn de kamers schoon? Is het eten goed? Dit zijn een aantal dingen die men graag wil lezen bij een review. Er is immers zo veel keuze op het internet en iedereen wil de beste keuze maken. Onbewust is dan toch de mening van onbekenden belangrijk als er tot een boeking wordt overgegaan.

Reviewmarketing steeds belangrijker

Reviewmarketing wordt steeds belangrijker. Dit is te merken doordat steeds meer websites gebruik maken van een klantbeoordelingssysteem. Consumenten zoeken eerst op internet wat andere klanten van de service van de webwinkel vinden en of het voldoet aan de verwachtingen. Hiermee spelen klantenbeoordelingen een grote factor bij de beslissing van een aankoop en hebben ze een toegevoegde waarde. De betrouwbaarheid van deze beoordelingen is erg belangrijk. Daarom mogen deze nooit aangepast of verwijderd worden door het bedrijf. Klanten kunnen in dat geval sceptisch worden en denken dat de reviews nep zijn. Dit moet een bedrijf voorkomen, want dat kan erg schadelijk zijn voor de reputatie van het bedrijf.

Motiveer je klanten

Recensies komen niet vanzelf. Het is belangrijk om klanten te motiveren om een review te schrijven, door hen bijvoorbeeld te belonen. Zo zou maandelijks een cadeaubon kunnen worden verloot onder de reviewschrijvers. Natuurlijk is het ook mogelijk om na de levering een follow-up mail te sturen naar de klant, met de vraag om een beoordeling achter te laten. Zorg er altijd voor dat het voor de klanten gemakkelijk is om een review te schrijven. Hoe meer reviews, hoe beter het is. Ondanks dat webwinkels zeggen dat ze de beste service hebben, gelooft men liever de ervaringen van onbekenden. Door het gebruik van beoordelingen, zal de conversie toenemen en is het daarnaast een effectieve marketingtool.

Klantenvertellen

dotsolutions gaat samenwerken met klantbeoordelingssysteem klantenvertellen.nl. Zij zijn in Nederland marktleider op het gebied van klantbeoordelingssystemen. Zo zorgen ze voor meer vertrouwen bij consumenten en kunnen bedrijven gemakkelijker nieuwe klanten winnen. Het heeft dus zeker zin om gebruik te gaan maken van klantenreviews. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor meer informatie.

contact opnemen

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel