zoeken... contact opnemen
SSL certificaat

SSL certificaat?

 

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit certificaat zorgt voor een betere beveiliging van gegevensuitwisseling tussen de server van je website en de webbrowser die je bezoeker gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Google Chrome of Internet Explorer. Er wordt als het ware een beveiligde laag geplaatst tussen een server en een internetbrowser, zodat gegevens beveiligd worden. Er wordt tegenwoordig steeds vaker geadviseerd om je hele website met SSL te beveiligen en niet alleen pagina’s waarop vertrouwelijke informatie wordt achtergelaten. Wil je jouw website ook beveiligen met een SSL certificaat? Wij kunnen deze voor jou plaatsen.

contact opnemen

 

Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat?

Veilig 

De gegevens die jouw website en de browser uitwisselen zijn beveiligd. Dit is belangrijk, want op deze manier worden belangrijke gegevens niet onderschept. 

Vertrouwen

Een SSL certificaat op jouw website geeft je bezoekers vertrouwen. Dit zal hen (en jou) helpen in de stap naar het doen van een aankoop. 

Hoger in Google

Google houdt rekening met https-websites voor het bepalen van de ranking van websites. Zo blijkt dat websites met een SSL beveiliging voorrang krijgen in de zoekresultaten, ten opzichte van niet beveiligde websites. 

 

Hoe herken ik een SSL certificaat?

URL

Een SSL certificaat kun je herkennen aan de URL van je website. Zonder certificaat begint deze met http:// en met certificaat komt hier een ‘s’ bij: https://. Kijk hiervoor in de adresbalk van de internetbrowser die je gebruikt. 

Slotje

Een ander kenmerk van een SSL beveiliging is het slotje in de adresbalk van je internetbrowser. Dit slotje bevindt zich vóór of achter de URL. Let op: in sommige browsers wordt het slotje niet automatisch getoond.

 

Waar moet ik op letten na het installeren van een SSL certificaat

Na het installeren van een SSL certificaat verandert jouw URL van http:// naar https://. Het is belangrijk om alle linkjes binnen je website, zoals in het menu of in buttons, aan te passen naar de juiste link. Zo zorg je ervoor dat er geen gebroken links ontstaan. Op die manier voorkom je irritatie bij websitebezoekers, incomplete informatievoorziening en een slechte ranking in Google.  

 

Hoe kan ik mijn website beveiligen met een SSL certificaat?

Wil je jouw website beveiligen met een SSL certificaat? Wij kunnen deze voor een lage prijs op jouw website plaatsen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in, mail of bel ons even, dan helpen wij je verder!

contact opnemen