zoeken... contact opnemen
 

Hoe kan ik de navigatie structuur op mijn website beter indelen?

Om je weg te kunnen vinden op een website is het belangrijk dat een website een duidelijke navigatie structuur heeft. Bijna elke website heeft daarom dus een vorm van navigatie. Veelal in de vorm van een menu eventueel ondersteund met hyperlinks en buttons om bepaalde onderdelen uit te lichten.

Zoals deze button, om contact op te nemen met onsMeestal is de navigatie gemaakt door webdesigners die veel weten over het mooi maken van een website, maar weinig over het marketen van een website of het maken van een website die geoptimaliseerd is voor de bezoeker. Goede navigatie op je website maakt het voor bezoekers gemakkelijker om sneller bij informatie te komen. Het helpt ook zoekmachines jouw site te indexeren. Al met al zorgt het dus voor een betere conversie en meer omzet. Speciaal voor jou hebben we daarom zes tips verzameld voor een betere structuur en navigatie op je website: 

 

1. Houd het systematisch

Plaats het menu en de ondersteundende onderdelen op 1 duidelijke plek. Dit bevordert het gebruiksgemak en verhoogt het aantal bezoekers dat relevante informatie sneller kan vinden.


2. Verdeel duidelijk categorieën

Als je navigatiesysteem bestaat uit meerdere secties, categorieën of subcategorieën, moet dat duidelijk zijn. Met andere woorden, de rubrieken moeten visueel afgescheiden worden van de subcategorieën, zelfs als de categorieën zelf al links zijn.


3. Maak van alle navigatie-elementen aanklikbare links

Bij gebruik van meerdere categorische secties in je navigatie, moeten alle elementen aanklikbare links zijn. Dit geldt zelfs met een drop-down menu, alle menu items moeten aanklikbaar zijn en naar een functionele pagina leiden.


4. Gebruik duidelijke navigatie titels

Bezoekers moeten al een idee hebben van wat ze kunnen verwachten voordat ze op de link in het menu klikken. Misleidende tekst verward en ergert bezoekers. Dit kan leiden tot het verlaten van jouw website. Zorg ervoor dat alle koppelingen corresponderen met waar je terechtkomt als er op de link geklikt wordt. 


5. Zorg bij elke afbeelding voor alternatieve tekst

Dit geldt voor alle afbeeldingen. Maar nog belangrijker voor afbeeldingen die verwijzen naar andere pagina’s. Zorg ervoor dat het HTML ALT-attribuut een duidelijke beschrijving omvat van de afbeelding.


6. Zorg voor een werkende zoekfunctie

Bij het gebruik van een in-site zoekfunctie, moet de pagina met zoekresultaten altijd leiden tot relevante resultaten. Het moet compenseren voor spelfouten, gerelateerde items tonen en, als je een product niet hebt, soortgelijke producten tonen. Zorg ervoor dat er altijd een vervolg actie beschikbaar is. Er mag dus nooit staan: 'Geen producten gevonden'.


 

Meer weten over de juiste navigatiestructuur op je website?

dotsolutions kan je helpen om je website beter navigeerbaar te maken voor je bezoekers. Heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail.

neem direct contact met ons op

Publiceer datum: 31-07-2018