zoeken... contact opnemen
 

Hoe werkt linkbuilding?

Wil jij je website hoog in Google hebben staan? Maak dan gebruik van ijzersterke backlinks. Ook in het jaar 2020 is linkbuilding onmisbaar om goed vindbaar te zijn en hoger in Google te komen. De links naar je site bepalen maar liefst 50% je ranking in Google. Nieuwsgierig geworden? In deze blog vertellen je meer over linkbuilding en geven we tips.

 

Wat is linkbuilding?

Een korte uitleg van linkbuilding is het verzamelen van linkjes van andere websites naar je eigen website. Je klikt op linkjes om zo van de ene pagina naar de andere te gaan en van de ene website naar de volgende te gaan. Je kunt op deze manier beter vindbaar worden.

 

Hoe werkt linkbuilding in 2020?

De basis is dit jaar nog steeds hetzelfde gebleven. Vroeger was het de hoeveelheid links die je positie in Google bepaalde, nu is het zo dat Google de kwaliteit van de links beoordeelt. Wil je gebruik maken van Linkbuilding dan zal je aan de volgende punten moeten voldoen.

 

1. Je eigen content is van hoge kwaliteit 

De basis voor linkbuilding is goed geschreven content. Als je website kwalitatief goede content bevat, zal er vanzelf naar je website gelinkt worden. Zo ontstaat er een linkprofiel. Kwalitatief goede content kan uit teksten, afbeeldingen, producten en downloads bestaan. SEO technisch gezien raden we aan om externe én interne links in je teksten de verwerken.

 

2. Je interne linkbuilding op je eigen website verbeteren

Sterke linkbuilding bestaat niet alleen uit links op externe websites plaatsen. Het is ook belangrijk om op je eigen website aan linkbuilding te doen. Google ziet het namelijk als je op je website naar verschillende pagina’s verwijst. Je pagina’s komen op deze manier hoger in de ranking.

 

3. Controleer je linkprofiel

Een verzameling van links die naar je website verwijzen, heet een linkprofiel. Door je linkprofiel af en toe te controleren (dat alle links nog kloppen) word je linkprofiel steeds sterker. Hoe meer verwijzende websites je gebruikt, die van hoge kwaliteit zijn, hoe sterker je linkprofiel is. In 2020 gebruikt Google het linkprofiel om de kwaliteit en relevantie van je website te bepalen.

 

Tips wat je bij linkbuilding nooit moet doen

  • Linkjes gebruiken van spam websites of gehackte websites.
  • Voor linkjes betalen.
  • Ruilen van linkjes.
  • Landingspagina’s schrijven met als enige doel om door te linken.

 

Hulp nodig bij linkbuilding?

Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op. 

Bel ons op 0528 269594 of vul ons contactformulier in op de website.
 

Bel ons Naar contactformulier

 

Publiceer datum: 28-09-2020