zoeken... contact opnemen
 

dotsolutions investeert samen met Microsoft en LinkedIn in digitale vaardigheden


LinkedIn en Microsoft zijn beiden van mening dat er veel banen beschikbaar zijn in de digitale sector. Hier worden alleen op dit moment nauwelijks mensen voor gevonden. Nu het Coronavirus heeft toegeslagen, zijn er steeds meer mensen beschikbaar, alleen hebben deze niet de gevraagde vaardigheden. Daar willen Microsoft en LinkedIn verandering in brengen. Zo zijn er recentelijk over de hele wereld platformen opgericht, waar de handen ineengeslagen worden om dit probleem op te lossen. ITPH, Stunned en dotsolutions zijn een samenwerking gestart om dit probleem binnen de digitale sector te verminderen.

 

 

Het platform Werk in het vooruitzicht

Op de website werkinhetvooruitzicht.nl vind je de 10 meest toekomstrijke banen op een rij. De beroepen die gekroond zijn tot de 10 beroepen van de toekomst zijn; Graphic designer, Financial analyst, Data analyst, IT support/Help desk technician, Digital marketing specialist, Customer service specialist, Project manager, Sales representative, IT administrator en Software developer. Wil je weten welke van de 10 banen het beste bij jou past? Dan kan je op de website een test doen. Wanneer je deze hebt afgerond krijg je toegang tot een groot online aanbod van trainingen. Deze zijn volledig gratis.

De focus van Werk in het vooruitzicht ligt voor de volle 100% op het aanleren van digitale vaardigheden. Het doel van het platform is om mensen die hun baan hebben verloren door de Coronacrisis van gratis omscholing te voorzien. Op de website worden tal van kennissessies aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld via de Microsoft Digital Literacy course meer leren over het beroep Customer service specialist of wordt je voor Graphic designer doorgestuurd naar LinkedIn Learning, waar je ook weer verschillende courses vind.

 

Ryan Roslanksy blog

Ryan Roslanksy, de CEO van LinkedIn, schreef het al in zijn maandelijkse blog: door de Coronacrisis gaat LinkedIn mensen online helpen aan een nieuwe baan. Dit doen ze door samen met Microsoft te werken aan platformen, waar wereldwijd 25 miljoen mensen digitale vaardigheden kunnen opdoen voor het eind van 2020. In zijn blog benoemt hij ook het project werkinhetvooruitzicht.nl, het initiatief dat is opgestart door ITPH, Stunned en dotsolutions.

Microsoft en LinkedIn verwachten dat het project ‘Werk in het vooruitzicht’ 50.000 mensen uit Nederland kan helpen met kwalitatieve actuele trainingsprogramma’s. Het platform dat nu neergezet is zal in de komende periode nog verder doorontwikkeld worden. Hierin is dotsolutions opnieuw betrokken voor de technische uitvoering. Lees nog meer over de wereldwijde initiatieven in de blog van Ryan Roslanksy.

 

Focus op aanleren digitale vaardigheden

Op de website van Werf& lees je het ook. Platforms voor omscholing schieten als paddenstoelen uit de grond. Want ook zij zien het online gebeuren; online omscholing door de Coronacrisis. In hun blog noemen ze als eerste het initiatief van Werkinhetvooruitzicht.nl. Maar in deze blog lees je ook meer over andere initiatieven zoals NL Leert Door, Olympia en Make IT Work.

 

Meer weten? Bel ons dan via 0528 269594 of vul het contactformulier in op de website.

Direct contact

Publiceer datum: 05-10-2020