zoeken... contact opnemen
 

5 tips voor je nieuwsbrief rondom Pasen

Een nieuwsbrief voor Pasen schrijven? Feestdagen zijn over het algemeen inhaakmomenten die zeer positief werken. Pasen is na Kerst een van de populairste feestdagen. Door het lange weekend hebben consumenten de tijd om lekker online winkelen. Bedenk daarom speciale paasaanbiedingen en paasacties en vermeld deze in je nieuwsbrief. Ook is het handig om daarvoor een passende landingspagina aan te maken. In deze blog geven we vijf tips hoe jij de perfecte paasnieuwsbrief schrijft! 

 

1. Bedenk een speciale paasaanbieding en zet je paasproducten in de schijnwerpers

De nieuwsbrief is perfect om je bedachte paasproducten, diensten of acties onder de aandacht te brengen. Deze producten kun je ook weer laten zien op je aangemaakte landingspagina. Voeg aan je nieuwsbrief een trigger toe zoals een kortingscode, of vermeld dat de verzendkosten gratis zijn. Als je iets hebt bedacht, is het belangrijk dat dit in de eerste regel van de nieuwsbrief is terugkomt. Zo weet de klant meteen waar de brief over gaat. 

Als je geen speciale paasaanbieding, product of actie hebt, zorg dan dat je nieuwsbrief visueel een leuke paaslay-out heeft. De opmaak kan ervoor zorgen dat mensen worden herinnerd aan het feit dat het bijna Pasen is en gaan hier dan over nadenken. 

 

2. Gebruik een vrolijk paasdesign

Hoe je een vrolijke paasontwerp maakt? Pasen betekent vooral speelse en kleurrijke lay-outs. Maak je nieuwsbrief aantrekkelijk met een voorjaars- of Paas-design. Zorg er wel voor dat je nieuwsbrief overzichtelijk blijft. De afbeeldingen die je in je nieuwsbrief voor Pasen kunt gebruiken zijn er genoeg! Wat ook erg leuk is om zelf een paar plaatjes in je winkel of buiten te schieten. Denk dan aan chocolade paashazen, konijnen, eieren verstoppen, paasmandjes en de zon. 

 

3. Wek nieuwgierigheid op met sprekende titels en teksten

Zoals we eerder zeiden is het belangrijk dat de lezer meteen weet waar de nieuwsbrief over gaat. Ook de onderwerpregel is een belangrijk aandachtspunt. Deze moet de inhoud van de nieuwsbrief nauwkeurig beschrijven want de lezer moet meteen weten waar de brief over gaat. Zelf bedachte woordgrappen of leuke paasmotto’s doen het ook altijd goed. Have a fantegg-stic day!

 

4. Voeg een spelelement toe aan je nieuwsbrief of website

Een traditie tijdens Pasen is natuurlijk het welbekende eieren zoeken. Je kunt bijvoorbeeld paaseieren aan je nieuwsbrief toevoegen, uitleg geven wat de bedoeling is zodat de ontvangers ze gaan tellen. Ook kun je op je website eieren verstoppen en dan vanuit je nieuwsbrief naar de website verwijzen. Het antwoord kunnen ze dan lezen in de volgende nieuwsbrief. Door dit spel in je nieuwsbrief toe te voegen of op je website te plaatsen, ontstaat er interactie en zal je een beloningseffect creëren. 

 

5. De juiste tijd voor het versturen van je paasnieuwsbrief

Een nieuwsbrief rondom Pasen is de perfecte mogelijkheid om contact met je klanten op te bouwen en je klantenbinding te versterken. Maar wanneer verstuur je hem? Als je de nieuwsbrief last-minute wilt sturen is dit mogelijk. De meeste mensen plannen tijdens Pasen vaak spontaan een uitje of hebben tijd of te winkelen. Het beste is om sowieso één week tot twee weken van tevoren de nieuwsbrief te versturen. 

 

Wil je samen sparren over ideeën voor je paasnieuwsbrief of heb je andere vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Bel ons op 0528 269594 of vul ons contactformulier in op de website.
 

Bel ons Naar contactformulier

 

Auteur:

Caitlin - Online Marketeer

Neem nu contact op

Publiceer datum: 02-04-2020