zoeken... contact opnemen
 

Thuiswerken doe je zo!

Het Coronavirus is niet meer te ontkennen. Veel bedrijven sluiten de deuren of besluiten om hun personeel thuis te laten werken. Bij dotsolutions werkt ook een deel van het personeel thuis. Hoewel dit in eerste instantie misschien klinkt als muziek in je oren, zul je merken dat het zo fijn en makkelijk nog niet is. Je werkt namelijk in een andere werkomgeving, met misschien minder goede apparatuur en meer afleiding. Een wasje tussendoor doen kan toch wel? Of even snel boodschappen halen? Wij merken zelf ook hoe lastig het kan zijn om de focus te houden. Daarom hebben wij onze tips op een rijtje gezet. Kennis kun je immers vermenigvuldigen door het te delen.

 

karlein gonkel social media

tip van Karlein:
Een goed begin is het halve werk

Lekker uitslapen en daarna maar eens rustig in pyjama achter de laptop kruipen? Misschien een leuk beeld bij thuiswerken, maar dat is niet helemaal hoe het werkt en hoe het gaat werken. Begin de werkdag zoals je deze normaal gesproken, als je wel naar kantoor gaat, ook zou beginnen. Dus: spring onder de douche, kleed je aan en doe desnoods je schoenen aan. Hoe wakkerder je bent, hoe productiever je zult zijn. Mocht je in je pauze nog een frisse neus willen halen, dan ben je in ieder geval fatsoenlijk gekleed! 

 

caitlin online marketing

tip van Caitlin:
Zorg voor een goede werkplek

Om afleiding zo veel mogelijk te beperken en een goede houding te stimuleren, is het belangrijk om je werkplek op de juiste manier in te richten. Hoe je dit kunt doen? Volg het stappenplan hieronder.
1. Zorg voor een opgeruimde werkomgeving. Dit geeft je rust en zorgt ervoor dat je minder afgeleid raakt. 
2. Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving kunt werken. Woon je samen, heb je huisgenoten of heb je kinderen? Maak dan duidelijke afspraken over wanneer zij jou wel en niet kunnen storen.
3. Zorg voor een goede werkhouding. Het is belangrijk om goed rechtop te zitten. Heb je een bureaustoel thuis? Verplaats deze dan naar je nieuwe werkplek. Zo voorkom je dat je inkakt en eventuele rugklachten. 

 

jennifer kok online marketeer

tip van Jennifer:
Werk met een planning

Het is niet makkelijk om in je thuisomgeving in hetzelfde werkritme te komen als op kantoor. Sommigen zullen efficiënter werken, terwijl de meerderheid van de thuiswerkers waarschijnlijk moeite zal hebben met het oppakken van de werkzaamheden. Een goede tip om toch productief te kunnen zijn is om te werken met een planning. Stel aan het begin van je werkdag een lijstje op met taken en voer deze planmatig uit. Zo zweven niet alle taken rond in je hoofd, kun je makkelijk terugkijken wat er nog open staat en geeft het je meer rust als je taken hebt afgerond. 

 

jose jansen sales

tip van José:
Vergeet je pauze niet 

Als je thuis werkt is het makkelijk om tijdens het werk wat drinken te pakken en vervolgens weer door te typen. Handig en efficiënt toch? Het is echter belangrijk om wel je pauzes te nemen. Beweging blijft belangrijk en een pauze zorgt er ook voor dat je weer productief en creatief wordt. Het is fijn om vooraf vast te stellen wanneer en hoelang je pauze neemt. Zo zul je ook niet te afgeleid raken. 

 

jan leijssenaar

tip van Jan:
Houd contact met je collega's

Het grootste verschil tussen op kantoor en thuis werken is dat je thuis minder contact hebt met je collega's dan op kantoor. Contact met collega's is echter wel belangrijk. Niet alleen voor het goed laten verlopen van taken, je zult je ook minder alleen voelen. Wij werken met het chatsysteem Slack. Dit programma biedt je de mogelijkheid met collega's te chatten. Je kunt er ook teams en projecten aanmaken. Een echte aanrader om deze periode van thuiswerken toch met zijn allen door te komen. 

 

24/7 stand-by

Ook al werken wij vanuit huis, wij zijn altijd telefonisch te bereiken. Neem voor vragen dus gerust contact met ons op! 

Contact opnemen

Publiceer datum: 17-03-2020