zoeken... contact opnemen
 

Tips voor website beveiligen

Steeds meer klanten en bedrijven maken de overstap naar de online wereld. Ideaal voor het bereiken van je doelgroep, het stimuleren van verkopen en om concurrenten (die nog niet online zijn) te slim af te zijn. Hoewel een website of webshop veel voordelen kent, brengt het ook enkele gevaren met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid. Wij vertellen je precies waar je op moet letten om je webshop of website te beveiligen. 

Kunnen wij je helpen?
 

Waarom jouw website beveiligen?

Je website beveiligen is belangrijk. Op die manier zorg je er namelijk voor dat hackers en spammers geen kans maken. Hackers zijn uit op privégegevens van bezoekers of willen je website misschien wel helemaal overnemen. Verder worden formulieren vaak misbruikt voor het plaatsen van spamlinks. 

Niet alleen je website moet veilig zijn. Het geldt al helemaal voor webshops, waarbij financiële gegevens van klanten zijn opgeslagen in de database van de website. Dit is gevoelige informatie, die hackers maar al te graag proberen te verkrijgen. 

 

Hoe beveilig je je website?

De grote vraag is natuurlijk: hoe beveilig je je website, zodat hackers en spammers zo weinig mogelijk kans hebben? Hieronder geven wij 8 tips!

 

1. Beveilig je website met een SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde laag tussen een server en een internetbrowser. Hiermee worden gegevens beveiligd. Je herkent dit aan het slotje in de adresbalk van je internetbrowser of aan de URL: https. 

 

2. Kies sterke wachtwoorden voor ftp-login

FTP staat voor File Transfer Protocol. Je gebruikt dit voor het uploaden van bestanden naar je website. Zorg ervoor dat je inloggegevens niet te makkelijk te hacken zijn. Zorg bijvoorbeeld van een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens. Op internet kun je verschillende websites vinden die je helpen met het maken van een sterk wachtwoord. Dit kan bijvoorbeeld met de wachtwoordgenerator van LastPass of op http://www.onlinewachtwoordgenerator.nl

 

3. Voeg een two-step authenticatie toe

Een sterk wachtwoord is heel belangrijk. Wat misschien nog wel veiliger is, is een two-step authenticatie. Dit houdt in dat je na het invullen van inloggegevens een code moet invoeren die je ontvangt via SMS of authenticator-app.

 

4. Kies voor anti-spamtools

Door het installeren van anti-spamtools kun je het plaatsen van spamlinks bij formulieren en commentgedeeltes tegengaan. Bekende anti-spamtools zijn captcha’s, waarbij je letters en cijfers van een afbeelding moet overtypen. Een andere manier is het plaatsen van een reCAPTCHA, waarbij één klik van de bezoeker al voldoende is.

 

 

5. Voorkom uploaden van bestanden

Laat bezoekers geen bestanden uploaden. Het is natuurlijk makkelijk en snel wanneer een nieuwe sollicitant zijn of haar bestanden op de website kan uploaden. Hier liggen alleen wel veel risico’s. Het zijn vaak bestanden met veel persoonlijke gegevens, die je maar beter kunt beschermen. 

 

6. Sla belangrijke data versleuteld op 

Beperk de schade bij een hack. Zorg dat je de gegevens van jou en van klanten versleuteld opslaat. Mochten deze gegevens wel openbaar worden gemaakt, dan zijn er minder risico’s. 

 

7. Geef geen onnodige toegang via scripts

Hackers kunnen binnenkomen via ‘openstaande’ php scripts. PHP staat voor (Hypertext Preprocessor en is een programmeertaal. Deze taal wordt door veel online systemen gebruikt, voor het ontwikkelen van geavanceerde en dynamische website. Let erop dat de rechten van je scripts goed zijn ingesteld. Elk bestand dat de rechten ‘777’ heeft, is in principe voor iedereen aanpasbaar en dus een beveiligingslek in je website. Stel deze bestanden in op ‘755’ om dat tegen te gaan.

 

8. Kies een goede hostingprovider

Vind je het nou nog steeds lastig om je website te beveiligen? Deze laatste tip is misschien wel het belangrijkste: kies een goede hostingprovider! Door het kiezen van een goede hostingprovider kun je ervoor zorgen dat de servers up-to-date blijven. Hostingproviders weten alles over het tegengaan van hackers en spammers. Zij zorgen ervoor dat jouw website zo veilig mogelijk is, zonder dat jij je daar druk om hoeft te maken.

 

Hulp nodig bij het beveiligen van jouw website?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het beveiligen van jouw website? Wij kunnen jouw reCAPTCHA en SSL certificaat plaatsen tegen een lage prijs. Zoek jij nog een goede hostingprovider voor het beveiligen van de gehele website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op 0528 269594 of vul ons contactformulier in op de website.

 

Bel ons Naar contactformulier

 

Auteur:
Jennifer - Online Marketeer 

 

Publiceer datum: 26-05-2020