Pagina wordt geladen ...
zoeken

Cruciale aspecten van website design

Met een geslaagd website design bereik je uitstekende resultaten voor jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een webwinkel beheert vanuit Meppel en van de inkomsten rond probeert te komen, ben je uiterst gebaat bij een solide website waar mensen probleemloos aankopen kunnen doen. De volgende aspecten van website design zijn cruciaal voor uw succes:

1.   Jouw logo

Een krachtig en duidelijk logo is essentieel op jouw website. Als mensen jouw logo zien, moet er eigenlijk meteen een lampje gaan branden. Een effectief logo blijft bij mensen in hun gedachten hangen en zorgt er uiteindelijk voor dat jouw merk zich vestigt. Op de lange termijn leidt dit tot meer klanten. Daarnaast speelt jouw logo een beslissende rol op jouw website. Als mensen op het logo klikken, willen zij terug naar de homepage. Het logo is daarmee fundamenteel in de navigatie op jouw website.

Een goede website ontwikkelaar weet waar het logo geplaatst moet worden zodat het de bezoeker opvalt.

2.   De kern van jouw bedrijf

Je hebt vast wel eens op een website gezeten waarbij je werd overladen met opties. Overvolle menu’s, banners en foto’s waar je op kon klikken – je was eigenlijk maar op zoek naar één ding. Hoogstwaarschijnlijk heb je de website snel afgesloten, omdat je niet wist waar je moest beginnen. Om dit te voorkomen bij de bezoekers van jouw eigen website, dien je terug te gaan naar de kern van jouw bedrijf. Wat komen mensen op jouw website doen? Zorg ervoor dat jouw bezoekers kunnen doen wat zij willen doen, zonder ze daarbij te storen met dingen die voor hen niet of minder relevant zijn.

Cruciale aspecten van website design

3.   Overzicht

Waar sommige websites overvloedig veel klikopties hebben, hebben andere websites het probleem van een rommelige, overvolle pagina. Lappen tekst zonder witregels, afbeeldingen in allerlei formaten – allemaal niet echt bevorderlijk voor het gebruiksgemak. Het leidt bezoekers af en mensen kunnen niet vinden waar ze naar zoeken. Door jouw website overzichtelijk te houden, biedt jij bezoekers de mogelijkheid om rustig op jouw site te kijken en kunnen zij bij jou hun doel bereiken zonder afgeleid te worden.

Een goed webdesign bureau weet hoe een website gebruiksvriendelijk ingericht moet worden. Bekijk daarom ook eerst naar de portfolio van het bedrijf.

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel