Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoe maak je een gebruiksvriendelijke website?

Het maken van een website is tegenwoordig al stukken makkelijker dan het ooit was. Maar een goede website ontwikkelen, die mooi en gebruiksvriendelijk is voor bezoekers? Dat is en blijft een vak apart!

Niet voor niets zijn er verschillende bedrijven in de regio Meppel die hier hun beroep van hebben gemaakt. Niet iedereen is namelijk in staat om een website van hoge kwaliteit te maken. Een gebruiksvriendelijke website is echter van levensbelang als je nieuwe klanten wilt aantrekken en behouden. Daarom zijn er webrichtlijnen opgesteld die bedrijven ondersteunen bij het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke site. 

dotsolutions is een fullservice internetbureau en  websitebouwer  die precies weet hoe een gebruiksvriendelijke website in elkaar zit en wat daar allemaal voor nodig is.

Hoe kunnen die richtlijnen jou helpen?Hoe maakt u een gebruiksvriendelijke website

Als je een website gaat bouwen of laat ontwikkelen, kan het erg handig zijn om de webrichtlijnen erbij te pakken. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de overheid en geven jou informatie over hoe je de website dient op te bouwen voor een gebruiksvriendelijk resultaat. Als jouw website uitblinkt in gebruiksgemak, bereik je simpelweg meer mensen. De eerste indruk van jouw website is cruciaal en wanneer mensen jouw website prettig kunnen gebruiken, komen ze in de toekomst terug. Bovendien helpen de richtlijnen je met een betere vindbaarheid in Google, wat eveneens weer bijdraagt aan extra bereik.

Een internet marketing bureau kan jou met deze zaken ook helpen. Vaak zitten deze mogelijkheden bij een webdesign bedrijf in. Weet je dit niet zeker? Vraag dan eerst hiernaar.

Wat kun je zelf doen?

Als je een website laat maken, zorgt het betreffende bureau er (als het goed is) voor dat jouw site gebruiksvriendelijk is. Webdesigners hebben op diverse punten invloed op het gebruiksgemak van de site. Niet alleen is de opbouw van de site bepalend voor gebruiksvriendelijkheid, maar ook de navigatiemogelijkheden, het kleurgebruik en de typografie zijn belangrijk voor het gebruiksgemak.

Toch kun je zelf ook iets betekenen in het gebruiksgemak van jouw website. Als je jouw website gaat vullen met tekst of afbeeldingen, zorg er dan voor dat deze niet in de weg staan. Daarmee bedoelen we dat de website rustig en overzichtelijk moet zijn voor jouw bezoeker. Ook kun je de bezoeker helpen door nuttige informatie neer te zetten, zoals een titel en tussenkopjes. Daarmee wordt het voor bezoekers meteen duidelijk of zij op de goede pagina zitten of niet.

Heb je een bedrijf in Meppel of omgeving? Dan kun je bij ons jouw website laten maken. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel