Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoe maakt u een gebruiksvriendelijke website?

Het maken van een website is tegenwoordig al stukken makkelijker dan het ooit was. Maar een goede website ontwikkelen, die mooi en gebruiksvriendelijk is voor bezoekers? Niet voor niets zijn er verschillende bedrijven in de regio Meppel die hier hun beroep van hebben gemaakt. Niet iedereen is namelijk in staat om een website van hoge kwaliteit te maken. Een gebruiksvriendelijke website is echter van levensbelang als u nieuwe klanten wilt aantrekken en behouden. Daarom zijn er webrichtlijnen opgesteld die bedrijven ondersteunen bij het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke site.

Een goede websitebouwer weet hoe een gebruiksvriendelijke website in elkaar zit en wat daar allemaal voor nodig is.

Hoe kunnen die richtlijnen u helpen?Hoe maakt u een gebruiksvriendelijke website

Als u een website gaat bouwen of laat ontwikkelen, kan het erg handig zijn om de webrichtlijnen erbij te pakken. Deze richtlijnen geven u informatie over hoe u de website dient op te bouwen voor een gebruiksvriendelijk resultaat. Als uw website uitblinkt in gebruiksgemak, bereikt u simpelweg meer mensen. De eerste indruk van uw website is cruciaal en wanneer mensen uw website prettig kunnen gebruiken, komen ze in de toekomst terug. Bovendien helpen de richtlijnen u met een betere vindbaarheid in Google, wat eveneens weer bijdraagt aan extra bereik.

Een internet marketing bureau kan u met deze zaken ook helpen. Vaak zitten deze mogeljikheden bij een webdesign bedrijf in. Weet u dit niet zeker? Vraag dan eerst hiernaar.

Wat kunt u zelf doen?

Als u een website laat maken, zorgt het betreffende bureau er (als het goed is) voor dat uw site gebruiksvriendelijk is. Webdesigners hebben op diverse punten invloed op het gebruiksgemak van de site. Niet alleen is de opbouw van de site bepalend voor gebruiksvriendelijkheid, maar ook de navigatiemogelijkheden, het kleurgebruik en de typografie zijn belangrijk voor het gebruiksgemak.

Toch kunt u zelf ook iets betekenen in het gebruiksgemak van uw website. Als u uw website gaat vullen met tekst of afbeeldingen, zorg er dan voor dat deze niet in de weg staan. Daarmee bedoelen we dat de website rustig en overzichtelijk moet zijn voor uw bezoeker. Ook kunt u de bezoeker helpen door nuttige informatie neer te zetten, zoals een titel en tussenkopjes. Daarmee wordt het voor bezoekers meteen duidelijk of zij op de goede pagina zitten of niet.

Hebt u een bedrijf in meppel of omgeving? Dan kunt u bij ons uw website laten maken. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel