Pagina wordt geladen ...
zoeken

Website optimalisatie

Heb je een bestaande of een nieuwe website, maar levert deze niet het beoogde resultaat zoals bijvoorbeeld meer bezoeken of leads?

neem contact met ons op

Struikelblokken lokaliseren en conversie optimaliseren, optimaliseer jouw website

Om meer uit jouw website te kunnen halen, moet je regelmatig website optimalisatie toepassen. Door de web statistieken te analyseren kun je nagaan waar de struikelblokken zich bevinden binnen jouw website en de conversie optimaliseren.

dotsolutions-top-afbeelding-website-optimalisatie

Optimaliseren door Google Analytics

Door de statistieken van jouw website te raadplegen en te analyseren met Google Analytics kun je goed zelf jouw website optimaliseren. Uit de statistieken kun je onder andere opmaken waar jouw bezoekers vandaan komen, maar vooral op welke pagina's zij de website verlaten. Bekijk en beoordeel deze pagina's eens goed op de volgende punten:

  • Is de content wel voor de juiste doelgroep geschreven?
  • Bevat de pagina één of meerdere call-to-action buttons?
  • Zijn er op de pagina wel de juiste zoekwoorden gebruikt?

Dit zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen bij het analyseren van een webpagina. Wanneer het antwoord nee is, dien je uiteraard deze pagina te optimaliseren door bijvoorbeeld nieuwe teksten te schrijven.

Hoe gebruiksvriendelijk is jouw website?

Ga je wel eens na hoe gebruiksvriendelijk jouw website is? Wanneer een bezoeker op jouw website komt en niet eenvoudig kan navigeren naar de gewenste informatie, zal hij jouw website snel verlaten. Door het gebruik van een zoekfunctie maak je het voor jouw bezoeker al gebruiksvriendelijker en zet het hem aan om op jouw website te blijven. Door het design van jouw website te optimaliseren, kun je dus meer resultaat halen.

Website optimalisatietools

Gebruik website optimalisatietools om na te gaan of jouw website wel goed functioneert. Bevat de website broken links? Hoe goed scoort een bepaalde zoekterm die je toegepast hebt in een tekst en zijn de backlinks naar jouw website wel van relevante waarde? Een aantal optimalisatietools zijn zelfs gratis dus waarom zou je er geen gebruik van maken?

Onze optimalisatie kennis

Wij optimaliseren graag jouw website voor jou. Door onze kennis op het gebied van onder andere zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie kunnen wij er voor zorgen dat je goed scoort met jouw website. Wil je meer weten over website optimalisatie of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Andere interessante pagina's

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel