Pagina wordt geladen ...
zoeken

Webdesign in Emmen

Voor informatie over het juiste webdesign in Emmen ben je bij dotsolutions op de juiste plaats. Op deze pagina geven wij tips over hoe je tot het beste webdesign komt voor een website. 

Streef naar eenvoud

Bij het ontwerpen van een website is het cruciaal om naar eenvoud te streven. Hoe eenvoudiger de website, des te makkelijker bezoekers de site kunnen gebruiken. Je bent zelf vast wel eens op een website geweest die totaal onoverzichtelijk was en waar je niet kon vinden wat je zocht. Heel frustrerend! Let er dus bij webdesign op dat het simpel is voor mensen en voorkom dat er frustratie bij bezoekers ontstaat. Met een slecht webdesign loop je structureel inkomsten mis, omdat mensen de site wegklikken. Een goed websitedesign blijft bezoekers trekken, en zorgt ervoor dat de bezoekers niet snel de website verlaten.

Hoe streef je naar eenvoud op een website?

Maar hoe houd je het webdesign dan eenvoudig? Hiervoor dien je eerst te bepalen wat de meest belangrijke onderdelen zijn op de website. Uiteindelijk neem je alleen essentiële onderdelen op in het webdesign. Heb je onderdelen waar je over twijfelt of direct weet dat het overbodig is? Dan laat je deze weg uit het ontwerp van de site. Tot slot is het van belang dat je het aantal pagina’s van een website beperkt. Hoe hoger het aantal pagina’s binnen de site, hoe ingewikkelder de website wordt. Ook qua visueel design streef je naar een rustige en overzichtelijke website. Een goed visueel ontwerp ondersteunt het eenvoudige raamwerk van de website.

Al deze punten zijn erg belangrijk voor de zoekmachine-optimalisatie van de website, dus hoe goed is jouw site te vinden bij bepaalde zoektermen. Als bezoekers snel wegklikken omdat het design niet goed is, dan heeft dit ook weer negatieve gevolgen voor je vindbaarheid.

Let op de gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste zaken binnen webdesign is de gebruiksvriendelijkheid van de website. Een gebruiksvriendelijke website laat mensen probleemloos de site gebruiken. Kenmerkend voor een goede gebruiksvriendelijkheid is dat een bezoeker snel en zonder problemen kan vinden wat hij of zij zoekt. Een heldere structuur is kenmerkend voor een gebruiksvriendelijk design. Bij een slechte gebruiksvriendelijkheid weten bezoekers niet goed hoe ze met een website overweg moeten, met als gevolg dat zij de website wegklikken. 

Geinteresseerd geraakt in ons verhaal? En ben je woonachtig in de omgeving Emmen en wil je een functioneel webdesign voor je website? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken.

Ik wil graag contact met jullie Kleurgebruik van een website Ik wil een professionele website

 

 

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel