zoeken... contact opnemen
wat zijn de kosten van een website bouwen

De kosten van het bouwen van een website

Steeds meer mensen kiezen ervoor de bouw van hun website uit te besteden aan een full service internet bureau. Dit zijn vooral ondernemers, die een website op maat nodig hebben dat aansluit bij hun bedrijfsvisie en huisstijl. 

neem contact met ons op

Een professionele website

Door jouw website te laten bouwen door een full service internetbureau ben je er als ondernemer verzekerd van kwaliteit: je website werkt goed, is bijgewerkt ten aanzien van de meest recente ontwikkelingen op de markt en de site is bovendien goed vindbaar in zoekmachines als Google. Daarnaast zijn de websites die vanaf 2018 gebouwd worden voorzien van extra veiligheid. Natuurlijk hangt hier een kostenplaatje aan, want het duurt wel even voor een website gebouwd is. Toch is het belangrijk om niet te veel op de prijs te letten, maar op de voordelen die aan een goede website verbonden zijn. Aan welke bedragen kun je ongeveer denken, als het gaat om het bouwen van een professionele website? Een inschatting hiervan maken, is moeilijker dan het lijkt. We zullen nu verder ingaan op wat de reden is hiervan.

kosten website bouwen

Afhankelijk bedrag

Een website bepaalt voor een groot deel hoeveel omzet je uit jouw onderneming haalt. Of jouw bedrijf een succes wordt of niet, hangt mede af van het ontwerp van de website. Ook de marketingacties die worden doorgevoerd, inclusief de tekst die je hiervoor gebruikt, speelt een rol. Hoe beter het bovenstaande verzorgd is, des te beter de targets gehaald kunnen worden. Het aantrekken of afstoten van tien- tot honderdduizenden bezoekers is een logisch gevolg hiervan. Pak je het niet goed aan met een website, dan loop je offertes, aanvragen en bestellingen mis. Het is daarom zaak om genoeg geld vrij te houden voor de ‘look en feel’ van jouw website, maar ook voor de zoekmachineoptimalisatie, de conversieoptimalisatie en de gebruiksvriendelijkheid. De ‘wow-factor’ is belangrijk om jouw website te laten fungeren als visitekaartje voor jouiw bedrijf of organisatie. Over het algemeen geldt bij het bouwen van websites: hoe meer het kost, hoe beter het resultaat. Hierbij geldt ook, dat uit goed doordachte designs het meeste geld wordt gehaald.

Geen enkele websitebouwer is hetzelfde

Als je bij vijf verschillende bedrijven offertes aanvraagt voor exact dezelfde dienst, dan zul je bij geen enkel bureau hetzelfde bedrag te horen krijgen. Elk bureau hanteert andere prijzen, maar waarom is dit zo? Het uurtarief van de designer is bij elk bedrijf anders. De ene ontwerper heeft meer kennis en ervaring dan de andere. Ook ligt de prijs aan de complexiteit van de gewenste website.

Gemiddeld genomen kost een complete website, gemaakt door een professioneel bureau, tussen de €1.500,- en de €3.000,-.

Wat mag je verwachten?

Voor een bedrag als hierboven genoemd mag je natuurlijk een aantal zaken verwachten. Ten eerste wordt jouw website gebouwd middels een content management systeem dat je zelf overal en altijd kunt beheren. Om jou hier vertrouwd mee te maken, zitten er meerdere feedbackmomenten bij het proces inbegrepen. De website is zoekmachinevriendelijk, onderscheidend in uitstraling en jouw website wordt, voordat deze de lucht in gaat, uiteraard eerst getest. Wil je een website laten maken aan de hand van een CMS (Content Management Systeem), dan is dit veruit de beste keuze. Vooral voor de gebruiker is dit kostenbesparend en handig. Onthoud wanneer je de kosten vergelijkt: de eerste indruk is wat telt. Investeer dus ook in goede afbeeldingen!

Multi-responsief website

De tijden dat jouw bezoekers alleen maar achter een computer of laptop zitten, is voorbij. Het mobiele internetgebruik groeit hard. Zelfs zo hard, dat 10% tot 40% van de bezoekers van jouw website mobiele bezoekers zijn. Het ontwerp van jouw website voor mobiele apparaten, is dus belangrijker dan ooit. Zorg ervoor dat jouw website zich aan weet te passen aan het apparaat, om jouw website goed uit de verf te laten komen. Hierbij geldt wel: des te functionaliteit, des te meer het gaat kosten. Zoekfuncties met filter zijn wenselijk, maar wel aan de prijs. Hele grote websites kosten ook meer dan hele kleine websites. Het kan dan gerust oplopen naar een bedrag van €5.000,- tot €20.000,-. Vergeet tot slot het onderhoud van de website niet, zoals de hosting, extra landingspagina’s, e-mail campagnes of het reserveren van domeinnamen.

Aangepaste wetgeving m.b.t. online beveiliging

De wetgeving omtrent online beveiliging is sinds 2018 aangescherpt. Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) adviseert aan website eigenaren om actie te ondernemen en een SLL certificaat in de website te bouwen. Door dit certificaat is de website online beveiligd tegen misbruik, fraude en datalekken door internetcriminelen. Standaard bouwt dotsolutions een SSL certificaat in nieuwe websites, zodat deze voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Is jouw website gebouwd voor 2017? Belangrijk is dan om te controleren of jouw website een SSL certificaat heeft. Indien dit niet het geval is helpen wij je graag om ook jouw website te beveiligen. 

wetgeving online beveiliging 

Meer weten over de kosten van een website?

Een precies antwoord op de vraag wat een website bouwen kost, kunnen we dus niet geven. Het is geheel naar jouw eigen wens en voornamelijk afhankelijk van of er wel of geen standaard template gebruikt wordt, en hoeveel opties en functionaliteiten je wenst te hebben.


Wil je meer informatie hierover? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 - 26 95 94 of stuur ons een e-mail naar info@dotsolutions.nl.

Bel ons Contactformulier invullen