Pagina wordt geladen ...
zoeken

dotsolutions bouwt elke website op maat

Onze programmeurs bouwen de basis van websites met HTML, iedere keer wordt er gestart met een nieuw bestand. We gebruiken dus geen vaste templates, maar bouwen voor iedere klant een unieke website. In dit blogbericht wordt uitgelegd hoe een website wordt opgezet.

Neem contact met ons op

Zonder HTML geen website

Elke website wordt gebouwd in HTML (HyperText Markup Language). HTML is een taal waarbij op een gestructureerde manier een website wordt gebouwd. Met HTML wordt aangegeven hoe de indeling eruit moet komen te zien. Het zijn eigenlijk de bouwstenen van de website. Er wordt namelijk aangegeven waar de verschillende onderdelen gepositioneerd moeten worden.

Een website wordt gebouwd aan de hand van codes. Hierdoor ontstaat er een codelijst die aangeeft wat waar op de website moet komen te staan. Met de code <head> wordt bijvoorbeeld aangegeven waar het kopdeel van de website moet beginnen. Wanneer het kopdeel eindigt wordt dit aangegeven met </head>.  Alle onderdelen die op de website komen, moeten dus worden geopend en gesloten, zodat de browser weet wanneer een onderdeel begint en eindigt. 

bouwstenen van een website

CSS voor de opmaak

Wanneer er een “fundering” in HTML is gemaakt, moet de website verder opgemaakt worden. Dit doen wij middels CSS (Cascading Style Sheets). Met CSS is het mogelijk om effecten toe te voegen die met alleen HTML niet bereikt kunnen worden. CSS is een stuk flexibeler wat betreft vormgeving dan HTML. CSS maakt het namelijk mogelijk om alle stijlelementen van een website in één document onder te brengen. Hierdoor hoeven er dus geen aanpassingen worden gedaan per pagina. Met CSS wordt bijvoorbeeld het lettertype, lettergrootte, achtergrond kleur, linkkleur enzovoort bepaald. Omdat er vanuit één document wordt gewerkt, is het mogelijk om deze opmaak op iedere pagina toe te passen.

Interactieve effecten met Java-Script

JavaScript is een scripttaal met veel geavanceerde mogelijkheden. Met JavaScript wordt de website interactief. De website reageert dan op de acties van de bezoekers, deze acties heten “events”. JavaScript biedt veel verschillende mogelijkheden en werkt nauw samen met de HTML en de CSS codes op de website. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een slider op de website te zetten, dit lukt niet met alleen HTML en CSS. Daarnaast is het ook mogelijk om de kleur van een link aan te passen wanneer een bezoeker hier op klikt, of dat er een afbeelding veranderd, wanneer de bezoekers met de muis eroverheen bewegen. De website wordt dus interactief gemaakt met JavaScript.

programmeren website

Database en CMS

Alle informatie die op een website wordt geplaatst, moet ergens worden opgeslagen. Dit wordt gedaan in databases. Een database is eigenlijk een digitaal archief, die wordt gebouwd door een programmeur. Wanneer de inhoud van een website regelmatig moet worden aangepast is het van belang om de database met een CMS (Content Management Systeem) te koppelen. Een CMS (Inhoud Beheer Systeem in het Nederlands) is een webapplicatie die het mogelijk maakt voor mensen om eenvoudig en zonder al te veel technische kennis, gegevens te wijzigen op de website. Het is bijvoorbeeld mogelijk om teksten toe te voegen, die automatisch veranderen naar de lay-out die op de website wordt gehanteerd. Hierdoor kan een website-eigenaar zelf gegevens aanpassen op een website en hoeft dit niet gedaan worden door een programmeur.

Veilige website

Wanneer websites gebouwd worden door bedrijven die zelf websites ontwikkelen en beheren is de broncode alleen in te zien door het bedrijf dat de website heeft gebouwd. Dit maakt de website (inclusief alle gegevens) een stuk veiliger. Toch is dit geen garantie om niet gehackt te kunnen worden. Alle websites die vanaf 2017 gebouwd worden door dotsolutions krijgen nu standaard een extra veiligheid ingebouwd middels een SSL-certificaat. Dit doen wij omdat de cybercriminaliteit blijft toenemen en omdat onveilige websites bestraft worden.

 

ASP.NET Platform

Onze programmeurs werken met de programmeertaal ASP.NET. ASP.NET is een onderdeel van .NET en staat voor Microsoft-Technologie. Het is een platform voor het ontwikkelen van interactieve websites. Daarnaast zijn onze programmeurs in staat om verschillende koppelingen en systemen met elkaar te verbinden, dit is vrij uniek omdat veel websitebouwers deze kennis niet hebben. Websites krijgen hierdoor een dynamisch karakter met veel interacties en duizenden variaties, die duizenden mensen tegelijk kunnen gebruiken.

Gratis websites

Tegenwoordig zijn er bedrijven die websites bijna gratis aanbieden, tegen een heel klein tarief. Je moet de website dan zelf ontwerpen en in elkaar zetten. Het is dan altijd nog maar de vraag of de website mobielvriendelijk, veilig en makkelijk uit te breiden is. Wij denken in ieder geval van niet.

Meer informatie over het bouwen van websites?

Wil je meer weten over het laten bouwen van een website of wil je een eigen unieke website laten bouwen? Wij helpen je graag verder. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel ons op 0528 - 26 95 94 of stuur een e-mail naar info@dotsolutions.nl

 

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel