Pagina wordt geladen ...
zoeken

Foto's voor je webshop, hoe doe je dat?

Tegenwoordig winkelen steeds meer consumenten online dan offline. Mensen willen 24/7 kunnen winkelen op momenten dat het hun uitkomt. Daardoor komen webshops steeds meer in beeld en bij deze webshops zijn professionele productfoto’s bijna niet meer weg te denken. Maar waarom zijn professionele productfoto’s zo belangrijk voor je webshop? Wij leggen jou dat hieronder haarfijn uit.

Neem direct contact met ons op

Hoe belangrijk zijn foto’s in een webshop?

Wanneer consumenten gaan winkelen, of ze dit nu online doen of in een fysieke winkel, willen zij vaak zien wat ze kopen. Een webshop zonder foto’s is daarom niet erg verstandig. Het spreekwoord ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’ is er niet voor niets, toch? Met één foto kun je veel laten zien, maar het zou toch beter zijn om detailfoto’s of misschien wel 360 graden afbeeldingen te hebben van jouw producten (zie foto's hieronder). Op deze manier kun je het product vanuit meerdere perspectieven bekijken. Je moet de consument het idee geven dat ze je product bij wijze van spreken kunnen aanraken en ruiken.
 

360graden-fotografie-benel360graden-fotografie-verrekijker


Als je bijvoorbeeld schoenen wilt kopen en het product is maar vanuit één invalshoek gefotografeerd zullen mensen minder snel de schoenen in hun winkelwagentje plaatsen, dan wanneer de voorkant, zijkant en achterkant van de schoenen zijn gefotografeerd. Met duidelijke productfoto’s zal je conversie omhoog gaan en zullen consumenten waarschijnlijk minder retourneren en voorkom je teleurstellingen.

Naast de conversie kunnen foto’s van je product ook bijdragen aan de vindbaarheid van je webshop in zoekmachines als Google. Om de vindbaarheid te vergroten kun je de bestandsnaam van je productfoto’s aanpassen. Om ervoor te zorgen dat je in Google gevonden wordt is het belangrijk om je afbeelding een naam te geven welke relevant is voor het product dat er op staat.

Tip! Gebruik koppeltekens als je meerdere woorden in je afbeeldingstitel gaat gebruiken, en geen spaties. Let wel; maak je afbeeldingstitel niet te lang, en zorg ervoor dat deze relevant en kort is en gaat over het product wat je laat zien op de foto.  

Hieronder de punten nog even op een rijtje waarom het zo belangrijk is om duidelijke foto’s te gebruiken in je webshop:

 • Je conversie zal stijgen;
 • Minder retourneringen van producten;
 • De vindbaarheid van je webshop zal stijgen in de zoekresultaten.

Je eigen fotostudio aanschaffen of huren

Met een fotostudio kun je, als je wilt en er de tijd voor neemt, perfecte productfoto’s maken voor op je webshop. Enkele voordelen van het gebruik van een fotostudio zijn:

 • Je hebt altijd een egale (witte) achtergrond;
 • Je kunt gebruik maken van goede (LED) verlichting;
 • De foto’s stralen kwaliteit en professionaliteit uit;
 • De foto’s zijn makkelijker na te bewerken in programma’s als Photoshop.
   

fotografie-studiofotografie-belichting-fotostudio


Een eigen fotostudio is natuurlijk iets wat we allemaal wel graag zouden willen als ondernemer met een eigen webshop. Dit is alleen niet altijd vanzelfsprekend. Fotostudio’s zijn niet altijd betaalbaar voor iedereen en daarom biedt het huren van een fotostudio uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij het gespecialiseerde fotografiebedrijf Benèl in Hoogeveen om een fotostudio te huren. Benèl is importeur van, en groothandel in, fotostudio apparatuur en optische instrumenten zoals verrekijkers, telescopen en microscopen.

Bij het huren van een fotostudio van Benèl kun je denken aan mobiele 360 graden fotostudio’s die je thuis kunt gebruiken of op locatie, of het huren van de 80m2 fotostudio bij Benèl zelf. Deze fotostudio biedt ruimte voor het vastleggen van kleine sieraden tot aan grote meubels en zelfs auto’s. Je kunt de studio huren of het complete proces door Benèl laten uitvoeren. Het is tevens mogelijk om door Benèl je eigen fotostudio compleet op maat te laten bouwen.

360 graden fotografie

360 graden fotografie is een van de nieuwste vormen van interactie. Je kunt de kijker mee laten kijken in jouw winkel zonder de deur uit te hoeven gaan. Met 360 graden fotografie kun je je bezoekers alle invalshoeken van je product laten zien. Het is namelijk een soort 3D foto waarbij er helemaal rondom het product foto’s worden gemaakt met behulp van een draaiplateau waar het product op staat.
 

360graden-fotografie-benel-mode360360graden-fotografie-ring


Hieronder vijf redenen waarom je 360 graden foto’s zou moeten gebruiken op je webshop:

 1. Foto’s vanuit meerdere aanzichten;
 2. Meer interactie en betrokkenheid met je klanten;
 3. Zorgen voor meer views, shares en volgers op social media;
 4. Makkelijk te verkennen met een mobiele telefoon;
 5. Sfeer op de webshop wordt vergroot en de sfeer van het product beter in beeld gebracht.

Bij Benèl in Hoogeveen hebben ze drie verschillende mobiele opname units om 360 graden foto’s te maken:

 1. Mode 360 Jumbo FA90
 2. Mode 360 Composer FA40
 3. Mode 360 Twister L54HD

Deze mini-studio’s bevatten ingebouwde verlichting en een draaiplateau, waarin verschillende voorwerpen in 360 graden kunnen worden vastgelegd. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig en je kunt je producten voor op je website vastleggen van alle zijden.

Daarnaast heeft Benèl sinds 2016 een unieke fotostudio genaamd “FOTO360XL”. Deze studio bevat een volautomatisch draaiplateau met een doorsnee van vijf meter, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een auto of een groep mensen (zie foto's hieronder). 360 graden rond te kunnen fotograferen. Tevens hangen er in deze studio acht camera’s in een boog naar boven waarmee je het object acht keer op hetzelfde moment, vanuit meerdere hoeken, kunt fotograferen in 360 graden. De studio is te huur en je kunt via Foto360XL.nl voorbeelden bekijken of een afspraak maken.
 

360graden-fotografie-auto360graden-fotografie-groepmensen


Hoe krijg ik de foto’s op de webshop of website?

De foto’s die je graag zou willen gebruiken voor je webshop kunnen gemakkelijk worden geüpload in dotcontent, het CMS van dotsolutions, maar ook in andere systemen zoals Wordpress, Joomla of een CMS van een andere aanbieder. Heb je nog geen webshop en zou je deze wel graag willen? dotsolutions kan een op maat gemaakte webshop voor je maken in jouw huisstijl. 


Tijdens het samenstellen van een product, voor op je webshop, kunnen de afbeeldingen die je wilt gebruiken worden toegevoegd. Dit kan gedaan worden in de beschrijving van het product maar kan ook los worden geüpload. Wanneer er meerdere afbeeldingen worden geüpload zal alleen de eerste afbeelding vergroot weergegeven worden. De overige afbeeldingen komen er in het klein naast of onder te staan.

dotcontent biedt de mogelijkheid om 360 graden afbeeldingen up te loaden en video’s toe te voegen. Let op! Wij garanderen niet dat dit ook door andere systemen wordt ondersteund.

Meer informatie of hulp bij het plaatsen van je foto's op je webshop? Bel ons op 0528 – 26 95 94 of stuur een mailtje naar info@dotsolutions.nl.

Neem contact met ons op

Auteur:
Miranda Muis - Online Marketeer

Miranda

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel