Pagina wordt geladen ...
zoeken

Webwinkel laten maken met een eigen cms

Zaken doen van huis uit als aanvulling op jouw fysieke winkel, of juist een webshop voor de hobby erbij: een webwinkel laten maken kan eigenlijk altijd. Een webwinkel maken kan op veel verschillende manieren. Je kunt er zelf aan beginnen, of je kunt er één laten maken door een professional. Onthoud wel: wat je ziet aan de oppervlakte, is niet alles. Achter elke website of webshop schuilt een systeem. Wat voor systeem dat is, leggen we je nu uit.

neem direct contact met ons op

Wat is een CMS?

Om jouw website te kunnen beheren, is een toepassing nodig die dit mogelijk maakt. Het is als het ware de 'achterkant' van jouw website, de plek waar je inhoud (content) toevoegt en aanpast. We noemen dit ook wel een Content Management System (CMS). Het is een relatief eenvoudig systeem om jouw eigen website mee aan te kunnen passen. Denk hierbij aan het toevoegen van pagina’s, afbeeldingen plaatsen en aan het toevoegen, verwijderen of aanpassen van tekst. Een CMS is dus uitermate geschikt voor pagina’s die continu up-to-date dienen te blijven. Denk aan een website met blogs, veranderlijke prijzen of nieuwe collecties van webwinkels.

Hoe werkt een CMS?

De weer te geven informatie van een webshop wordt opgeslagen in een database. De beheerder hiervan kan deze aanpassen door scripttaal. Eigenlijk doet deze interface denken aan een eenvoudig tekstbewerkingsprogramma, zoals Microsoft Word. Deze is beveiligd door middel van een wachtwoord en gebruikersnaam, zodat niet zomaar iedereen de website aan kan passen.

Soorten CMS

Er zijn ontelbaar verschillende soorten systemen. Dit komt vooral omdat elke soort webshop of website een ander beheer nodig heeft. We zetten de meest populairste en bekende Content Management Systemen voor jou op een rijtje:

  • Wordpress
  • Joomla!
  • Drupal
  • ExpressionEngine
  • TextPattern
  • Contao
  • Silverstripe
  • Umbraco
  • Concrete5
  • CushyCMS

Dit zijn behoorlijk wat systemen. En elk van deze systemen heeft zowel een hoop voordelen als nadelen. Toch zullen de nadelen zwaarder wegen, indien je op zoek bent naar precisie van de bovenste plank. Als je een webwinkel hebt of wilt beginnen, doe je dit voor het product of de dienst die je verkoopt. Is deze te vergelijken met iets anders? Nee? Dan behoef je een op maat gemaakte oplossing, om jouw collectie optimaal te kunnen presenteren.

dotsolutions heeft een eigen ontwikkeld CMS

Wil je een webwinkel laten maken, geheel aan de hand van een eigen CMS? Dan kun je terecht bij dotsolutions. Stel je zich eens voor: niet wennen aan systemen die je niet kent, maar het systeem geheel op maat samen laten stellen. Op deze manier is alles geheel custom made, en daar profiteer je van! Wij zorgen ervoor dat je eigenaar blijft van de webshop, deze makkelijk kunt onderhouden tegen een vast, scherp geprijsd, bedrag per maand. Een belangrijk punt is dat je geen technische kennis nodig hebt om jouw eigen CMS te onderhouden.

Samen met dotsolutions neem je alles door, waarna snel zal blijken hoe je op een uiterst gebruiksvriendelijke methode jouw eigen zaakjes op orde kunt houden en af kunt handelen. Wat voor soort ondernemer of hobbyist je ook bent: het gemak van een eigen CMS is niet te overtreffen.

Wil je meer informatie of een webshop met een eigen CMS?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Samen met dotsolutions neem je alles door, waarna snel zal blijken hoe je op een uiterst gebruiksvriendelijke methode jouw eigen zaakjes op orde kunt houden en af kunt handelen. Wat voor soort ondernemer of hobbyist je ook bent: het gemak van een eigen CMS is niet te overtreffen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat mogelijk is. Wij zijn te bereiken per mail via info@dotsolutions.nl of je kunt bellen naar 0528 – 26 95 94. Ook kan je ons contactformulier invullen op onze contactpagina.  

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel