Pagina wordt geladen ...
zoeken

Vermijd gekopieerde teksten

Content is king" een welbekende slogan in zoekmachine optimalisatie land. Unieke inhoud van een pagina zorgt voor een hoge positie in zoekmachines. Immers u onderscheidt zich van de rest, dus bent u relevanter dan de sites die inhoud kopiëren. Daarom is het belangrijk uw eigen webteksten te schrijven. De verleiding is vaak groot inhoud te kopiëren van teksten die goed scoren. Google herkent dit direct en zal uw site een penalty (slechte score) geven.

contact opnemen

Wat is duplicate content

Officiele richtlijnen van Google geven de definitie: "Onder duplicate content worden grote blokken tekst verstaan binnen 1 domein verdeelt over meerdere domeinen die gelijk zijn of sterk op elkaar lijken".

Gekopieerde inhoud detecteren

Hoe kunt u zien wanneer er tekst gekopieerd wordt? Op internet bestaan diverse hulpprogramma's, wij raden aan deze tool voor duplicate content te gebruiken. Tevens een handige tool om dieven van uw inhoud te vinden.

Voorkom duplicate content

Samengevat zijn de belangrijkste richtlijnen van Google om een negatieve score te vermijden:

  1. Voorkom dat de zoekmachine robot op pagina's komt waarop gekopieerde inhoud staat (robots.txt of een no-follow link)
  2. Wees consistent in het gebruik van links op uw website, dus niet www.domein.nl/pagina/ én www.domein.nl/pagina en www.domein.nl/pagina1
  3. Plak niet lange teksten onder elke pagina, bijvoorbeeld de copyright tekst. Het is beter hier met een korte tekst en link te verwijzen naar een specifieke copyright pagina.
  4. En als belangrijkste, zorg voor unieke inhoud op elke pagina.

Hulp nodig bij het schrijven van teksten?

Wij van dotsolutions helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail.

neem direct contact met ons op

Benieuwd hoe jouw website scoort?

Voldoet jouw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haal je wel het maximale uit jouw website? Wij testen gratis en vrijblijvend jouw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Privacy - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel