Pagina wordt geladen ...
zoeken

Hoog scoren in de zoekmachines

U wilt als bedrijf dat uw website goed gevonden wordt in de belangrijkste zoekmachines. Het is daarom belangrijk om eerst te gaan bepalen op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden. Wanneer u daar onderzoek naar heeft gedaan zult u erachter komen dat korte zoekwoorden (short tail) meer zoekvolume hebben dan lange zoekwoorden (long tail) en dat lange zoekwoorden minder concurrentie hebben dan korte zoekwoorden. Maar welke moet u nou gebruiken?

neem contact op

Long tail versus short tail

Het is belangrijk om te weten hoe (potentiële) klanten zoeken. Typen zij slechts één woord in de zoekbalk van de zoekmachines of stellen ze echt vragen? De verdeling van short tail- en long tail zoekopdrachten is 30/70 procent. Om als bedrijf de concurrentie voor te blijven is het belangrijk dat het bedrijf zich dus gaat richten op de long tail zoekwoorden. Maar wat zijn long tail zoekwoorden nou precies?

Long tail zoekwoorden

Long tail zoekwoorden zijn zoekwoorden die uit meer dan drie woorden bestaan. Door langere zoekwoorden te gebruiken, beschrijft u uw product of dienst veel nauwkeuriger. Wanneer u bijvoorbeeld stoelen verkoopt, dan kiest u niet langer meer voor “stoel” als zoekwoord, maar bijvoorbeeld “zwarte leren eettafel stoel”. Wanneer een klant ook daadwerkelijk dat intypt dan is de kans op een conversie veel hoger omdat het zoekresultaat precies omschrijft waar de klant naar op zoek is. Daarnaast is het ook erg belangrijk om uw site regelmatig te voorzien van nieuwe zoekmachine geoptimaliseerde teksten, zo ziet Google dat uw website actief is en dit wordt ook gewaardeerd.

Hulp bij zoekmachine optimalisatie?

Ondersteuning nodig op het gebied van zoekmachine optimalisatie of heeft u vragen? Wij helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op, door te bellen naar 0528-269594 of een e-mail te sturen naar info@dotsolutions.nl.

Benieuwd hoe uw website scoort?

Voldoet uw website nog wel aan de moderne eisen van het internet? Haalt u wel het maximale uit uw website? Wij testen gratis en vrijblijvend uw website!

Test mijn websiteGratis vrijblijvend advies

dotsolutions

facebook twitter linkedin instagram google plus

© - Algemene voorwaarden - Sitemap - Contact

De internet specialist in o.a. Drenthe, Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel