zoeken... contact opnemen
Zoekwoord analyse

Zoekwoord analyse

 

Wat is zoekwoord analyse?

Met zoekwoorden wordt altijd gerefereerd naar de woorden die worden gebruikt bij een zoekopdracht in bijvoorbeeld Google. Een zoekwoord analyse wordt uitgevoerd voordat online marketeers een nieuwe SEO-tekst schrijven voor je website. Deze analyse bepaalt welke zoekwoorden de basis vormen van de nieuwe landingspagina. Het is namelijk zonde om een nieuwe pagina te schrijven met zoekwoorden waar niet of nauwelijks op gezocht wordt. Zo bereik je niet je doelgroep. Kortom, het is belangrijk om eerst uit te zoeken waar je doelgroep op zoekt en vanuit dat punt content aan te bieden. 

 

Hoe werkt zoekwoord analyse?

Een zoekwoordonderzoek begint altijd vanuit speculatie en gaat over in feitelijk zoekgedrag. Dit klinkt misschien nog wat onduidelijk. Het zit zo, om erachter te komen welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt zal je je eerst moeten verplaatsen in de ander. Je kunt beginnen met het opstellen van een lijstje zoekwoorden op basis van waar jij denkt dat je doelgroep op zoekt. In het geval van internetbureau dotsolutions zal de doelgroep wellicht zoeken op ‘website laten maken’. Wanneer je een uitgebreid lijstje hebt gemaakt is het tijd om na te gaan of er daadwerkelijk gezocht wordt op die woorden. Met verschillende tools kan de online marketeer inzicht krijgen in de cijfers, in het maandelijkse zoekvolume van die zoekwoorden. Als dit aantal laag is, is het alsnog niet de moeite waard om met die zoekwoorden een nieuwe pagina te beginnen. Is het zoekvolume echter hoog, dan wordt er maandelijks veel gezocht op die woorden en is het dus zeker aan te raden die zoekwoorden als basis te nemen voor een nieuwe pagina. Op die manier weet je namelijk zeker dat de nieuwe content aansluit bij het zoekgedrag van je doelgroep. Zo kan je je doelgroep dus ook beter bereiken en meer websiteverkeer genereren. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ben jij benieuwd naar het zoekgedrag van jouw doelgroep en wil jij graag nieuwe webpagina’s om meer websiteverkeer te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over onze online marketingaanpak en pakketten.

CONTACT OPNEMEN